Vyškov: Rekonstrukce dětského hřiště je hotová. Může se rozšiřovat

18.08.2018 16:01

Město pomýšlí na to, že by se hřiště mohlo v budoucnu rozšiřovat, zatím ovšem radní schválili investiční záměr rekonstrukce dětského hřiště Na Hraničkách. V uplynulých týdnech tak stavební firma místo osadila o nové herní prvky a opravila nevyhovující povrch: nově tak jde o kombinaci gumové štěpky, mlatového povrchu a říčního písku.

Vyškov: Rekonstrukce dětského hřiště je hotová. Může se rozšiřovat
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Původní dětské hřiště totiž bylo ve špatném technickém stavu. „Hřiště rozesetá po celém městě jsou neustále v obležení dětí, jsme rádi, že se letos dostalo i na rekonstrukci jednoho z hřišť Na Hraničkách. Nejmladší ročníky nově těší houpačka, dvě houpadla, kolotoč a domeček se skluzavkou. Prostor jsme navíc nechali osadit čtyřmi lavičkami, opravy se dočkala také stávající cihlová zídka,“ vyjmenoval starosta Vyškova Karel Goldemund s tím, že jde opět o prvky vyrobené z odolných materiálů, město dbá i na pružné dopadové plochy.

Rekonstrukce stávajícího dětského hřiště byla navržená jako možná I. etapa řešení rozsáhlejšího zařízení pro děti a mládež. Další etapy by navazovaly na sousedním pozemku, který je ve vlastnictví města. „O tom už ale bude rozhodovat nové vedení radnice na základě zpracovaného projektu. S ohledem na další možné rozšiřování jsme už ovšem nyní řešili přístupy na plochu hřiště,“ poznamenal vyškovský místostarosta Karel Jurka.

Hřiště je hotové. Nejvýhodnější nabídku podala WAGNER stavební, spol., s r.o., práce stály bezmála 930 tisíc korun včetně DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Vítězové okresních olympiád se setkali na radnici

10:28 Jablonec nad Nisou: Vítězové okresních olympiád se setkali na radnici

Jablonecká náměstkyně primátora pro oblast humanitní přivítala v obřadní síni vítěze okresních kol v…