Získávat informace o Opavě můžete přes svůj mobil

29.11.2016 8:33

Chcete dostávat informace o Opavě přímo do vašeho chytrého telefonu? Mít přehled o tom, co se děje, co se připravuje, jaké akce nás čekají a mít kontakty na úřady? Město Opava se zapojilo do projektu mobilní aplikace InCity firmy Intelis, prostřednictvím které můžete nejen tyto informace do svého mobilu dostávat.

Získávat informace o Opavě můžete přes svůj mobil
Foto: Opava
Popisek: Opava

„Stále více lidí získává údaje o svém městě prostřednictvím chytrých telefonů. Rozhodli jsme se proto zapojit Opavu do projektu InCity, který funguje už v řadě měst po celé republice. Stačí si zdarma stáhnout tuto přehlednou a na ovládání velmi jednoduchou aplikaci do vašeho telefonu. Informace v ní jsou tříděny do tematických kategorií,“ řekl Roman Konečný z kanceláře primátora, který má rozvoj elektronické komunikace města na starosti. Aplikace plně využívá potenciálu vašeho mobilu, tedy třeba GPS, kalendář, připojení k internetu či v budoucnu fotoaparát.

„Jedním dotykem se tak například dozvíte, jaké kulturní akce se v Opavě plánují, kdo a kde je pořádá. Můžete si je jednoduše uložit do vašeho kalendáře a nemusíte si nic psát,“ vysvětlil Konečný. Stejně tak můžete získat přehled o důležitých zprávách z radnice, o turistických informacích, dopravních omezeních, parkování ve městě, lékařské pohotovosti, lékárny či získat důležité kontakty na jednotlivé instituce. „Díky GPS aplikace ví, kde se zrovna nacházíte, a ukáže vám, jak daleko požadované místo je,“ dodal Roman Konečný s tím, že se vám ukáží jen ty informace, které sami budete chtít, a nebudete tak zavaleni. Aplikace vám pomůže i získat informace ohledně různých životních situací.

Podle Jiřího Křepelky z firmy Intelis, která aplikaci připravila, je její velkou výhodou to, že nemusíte stahovat několik různých dalších aplikací. „Je jedno, jestli jste občan, návštěvník města či podnikatel, každý si v aplikaci najde informace, které chce či potřebuje. Navíc se jedná o jednotnou aplikaci pro všechna města, takže máte stejnou cestu k informacím i v „cizím“ městě, což zvyšuje její užitnou vlastnost a přínos pro uživatele,“ uvedl Křepelka.

Aplikace funguje na telefonech se systémem Android i iOs a stáhnete si ji z ObchodPlay či AppStore nebo z přiloženého QR kódu. Případnou další možností je stažení aplikace přímo na stránkách www.incity.cz nebo pro telefony se systémem Android zde a pro iPhony zde. Pro telefony s WindowsPhone by měla být k dispozici koncem roku.  

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…