Zlín: Jaroslavice. Plánuje se hřiště, Drahy musí ještě počkat

26.06.2017 17:06

Více než sedm milionů korun si vyžádala rekonstrukce silnice a úprava potoka v úseku Jaroslavice – Boněcko. Projekt byl rozdělen do dvou etap a kromě samotných stavebních prací byly jeho součástí i výkupy pozemků.

Zlín: Jaroslavice. Plánuje se hřiště, Drahy musí ještě počkat
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

„Příprava i samotná realizace tohoto záměru byla poměrně složitá, ale vše se nakonec podařilo. Z hlediska výše šlo bezesporu o nejvýznamnější investici v místní části Jaroslavice za posledních sedm let,“ upozornil náměstek primátora Patrik Kamas.

V současné době radnice připravuje pro Jaroslavice -na návrh komise místní části-vybudování sportovního hřiště. Vzniknout by mělo v lokalitě pod tamním autoservisem.

Kvůli vysokým nákladům se naopak zatím nepočítá s výstavbou kanalizace a novým povrchem silnice v ulici Drahy. „Jde o projekt za osmnáct milionů korun, v současné době bez možnosti získat na něj dotaci,“ uvedl Leopold Bednařík, vedoucí Odboru realizace investičních akcí magistrátu.

V ulici Drahy bydlí aktuálně 66 obyvatel. Před výstavbou kanalizace a rekonstrukcí vozovky v této lokalitě upřednostnila i zdejší komise místní části jiné projekty. „Těch patnáct let, co zde lidé čekají na odkanalizování, se může zdát jako dlouhá doba, nicméně v jiných místních částech, kde potřeba týká násobného počtu obyvatel, to někdy trvá i několik desítek let. V každém případě mohu obyvatele žijící na ulici Drahy ujistit, že i na ně přijde řada, jde jen o trpělivost,“ vzkázal Patrik Kamas.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Oslava kultury a historie pod patronací svaté Pavlíny

16:14 Olomouc: Oslava kultury a historie pod patronací svaté Pavlíny

Své kulturní a historické dědictví se chystá Olomouc připomenout tradiční slavností. Svátky spjaté …