Zlín: V čase rychlostní zkoušky rally se bude jezdit na Jižní Svahy přes Prštné

16.08.2017 7:36

Dopravní společnost Zlín – Otrokovice připravila systém náhradní dopravy na dobu uzavírky Gahurovy ulice ve Zlíně v pátek 25. srpna z důvodu pořádání městské rychlostní zkoušky automobilové soutěže Barum Czech Rally.

Zlín: V čase rychlostní zkoušky rally se bude jezdit na Jižní Svahy přes Prštné
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Pořádání městské rychlostní zkoušky Barum Czech Rally bude v pátek 25. srpna v době od 15:30 do soboty 26. srpna cca 0:30 hodin po půlnoci uzavřena ve Zlíně pro veškerý provoz včetně MHD Gahurova ulice, a to od zastávky U Zámku po křižovatku s ulicí K Pasekám. Motoristům i MHD bude sloužit objízdná trasa po třídě Tomáše Bati do Prštného, kolem hypermarketu Albert, podél Dřevnice ulicí Nábřeží a na křižovatku Gahurova – K Pasekám. Obsluhovány nebudou zastávky U Zámku a Čepkov. Městské dopravy se uzavírka Gahurovy ulice dotkne následovně:

  • Po dobu uzavírky Gahurovy ulice bude trolejbusová linka 6 z Otrokovic končit ve Zlíně na zastávce Školní a začínat na zastávce Náměstí Míru.
  • Úsek Jižní Svahy-Kocanda – Školní – Náměstí Míru bude obsluhován po objízdné trase přes Prštné kyvadlovou dopravou s označením 7X. Linka 14 Jižní Svahy-Středová – Sportovní hala bude nahrazena kyvadlovou dopravou 14X, která pojede v centru Zlína na zastávky Školní – Náměstí Míru.
  • Linky8 a9 budou vedeny po objízdných trasách přes Prštné s označením 8X a 9X.
  • Autobusové linky32 a33 budou vedeny objízdnou trasou přes Prštné s označením 32X a 33X.
  • Autobusová linka 38 bude vedena s označením 38X po vlastní náhradní trase mimo tovární areál a mimo ulici Vodní (Lešetín I – Náměstí Míru – Náměstí Práce) s konečnou stanicí Antonínova.

Dvacetiminutové jízdenky budou platit i pro přestup na náhradní dopravu

Revizoři budou uznávat v době tohoto dopravního opatření pro přestup na náhradní dopravu i nepřestupné jízdenky pro jednotlivou jízdu a budou zohledňovat odpovídající prodloužení jízdní doby, aby cestující v důsledku objížďky a náhradní dopravy nebyli poškozeni a nemuseli si kupovat dražší jízdenky.

Poslední „normální“ spoje

Poslední spoj na lince 6, který pojede po své normální trase na Jižní Svahy, točnu Kocanda, odjede od železniční stanice v Otrokovicích v 14.48 hodin. Zpátky z točny Kocanda pojede poslední šestka do Otrokovic v 15.16 hodin. Poslední spoj autobusové linky 38 jede od Baťovy nemocnice v15.03 aze zastávky J. A. Bati směrem k nemocnici v 15.18 hodin.

Kde přestoupit

Při cestování z Jižních Svahů do Otrokovic bude záležet na cestujících, kterou zastávku zvolí k přestupu. První možností na trase bude už zastávka Zahradnická, kam cestující z Jižních Svahů přivezou linky 7X, 8X, 9X nebo 14X. Zde mohou lidé projít bezpečně podchodem na opačnou stranu ulice a pokračovat do Otrokovic trolejbusy linky 2 nebo 6X. Podobně i v opačném směru jízdy z Otrokovic na Jižní Svahy.

Mapy odkloněných a náhradních tras včetně jízdních řádů budou k dispozici na internetových stránkách ZDE, tištěné jízdní řády náhradní dopravy budou vyvěšeny na zastávkách.

Po skončení městské rychlostní zkoušky rally posílí DSZO přepravní kapacitu na linkách ze Zlína do Otrokovic a také na sídliště Jižní Svahy, aby se všichni diváci mohli dostat i v pozdních večerních hodinách městskou dopravou do svých domovů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.