Znojmo: Na volnočasové aktivity dětí, mládeže a seniorů jde letos 950 000 korun

01.03.2017 10:02

Jednou z podporovaných oblastí v rámci schvalování dotací byly i volnočasové aktivity dětí, mládeže a seniorů. Mezi čtyřicítku subjektů rozdělila znojemská radnice letos částku 950 000 korun.

Znojmo: Na volnočasové aktivity dětí, mládeže a seniorů jde letos 950 000 korun
Foto: Znojmo
Popisek: Znojmo

„Investice do volnočasových aktivit dětí a mládeže jsou investicemi do naší budoucnosti. Jsem proto rád, že ve Znojmě působí v této oblasti tolik spolků a klubů a každý si tak může najít to, co ho baví a v čem se chce rozvíjet,“ komentuje dotace pro volnočasové aktivity starosta Vlastimil Gabrhel. „Zapomínat ale nesmíme ani na naše seniory. I ti mohou díky zdejším spolkům aktivně trávit svůj volný čas,“ dodává starosta.

Většina podpořených žádostí plyne z nejrůznějších sdružení rodičů a sportovních klubů při mateřských, základních a středních školách. Pravidelně město podporuje také Středisko volného času Znojmo, které nabízí zejména dětem kroužky všeho druhu – letos od města získá částku 106 000 korun. Sedmdesátitisícová dotace putuje spolku Junák – český skaut, středisko Podyjí Znojmo na zabezpečení celoroční činnosti.

Mezi příjemce dotací ale najdeme i znojemskou pobočku Českého svazu včelařů (25 000 korun), Rodinné centrum Maceška (20 000 korun), které pro letošní rok plánuje aktivity v oblasti zdravého životního stylu, či tanečnímu spolek Mighty Shake Znojmo (15 000 korun). Podporu schválila radnice i organizátorům oblíbeného Modelbraní (10 000 korun).

Dotace ve výši 100 000 korun putuje Svazu postižených civilizačními chorobami ve Znojmě, 40 000 korun místní organizaci Svazu tělesně postižených v ČR a 30 000 korun putuje aktivním seniorkám do tanečního spolku Znojemské Grácie.

Kompletní seznam podpořených projektů je k nalezení na webu města v usnesení zastupitelstva z 20. února 2017.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Ukrajina

Dobrý den, co si myslíte o novém mobilizačním zákonu na Ukrajině? A měli bychom ,,vyhostit" Ukrajince, kterých se to týká? Mně to přijde nehumánní, Češi v minulosti (např. za okupace) taky ve velkém emigrovali a podle všeho se ani teď nehrnou do armády, a to nejsme ve válce. Ani já bych do války své...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň staví velkokapacitní parkovací dům na Světovaru, pojme přes 400 aut

22:15 Plzeň staví velkokapacitní parkovací dům na Světovaru, pojme přes 400 aut

Plzeň zahájila stavbu velkokapacitního parkovací domu se zelenou střechou a stáním pro elektromobily…