Znojmo: Nový místostarosta Jakub Malačka přebírá postupně agendu

24.02.2018 11:40

Po zvolení do funkcí si nový starosta Jan Grois a místostarosta Jakub Malačka přerozdělili činnosti v jednotlivých odborech Městského úřadu Znojmo. Místostarosta Jakub Malačka bude mít v gesci odbor organizační a odbor územního plánování a strategického rozvoje. Starosta Jan Grois si ponechává odbor školství, kultury a památkové péče a přibírá k tomu další agendu.

Znojmo: Nový místostarosta Jakub Malačka přebírá postupně agendu
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Rada města na svém posledním zasedání zároveň doporučila zastupitelům, aby na svém příštím jednání jmenovali Jakuba Malačku i do jiných funkcí, souvisejících se strategickým rozvojem. Jednou z nich je funkce politika zodpovědného za realizaci projektu Znojmo – Zdravé město a místní Agenda 21 (dále jen ZM a MA21), který funguje v rámci odboru územního plánování a strategického rozvoje. Politik tu odpovídá za strategickou část projektu, za prosazování zdraví, udržitelného rozvoje a kvality života do konkrétních aktivit a celkové směřování města v této oblasti.

„Zdravé město funguje už čtyři roky a pod jeho záštitou jsou realizovány projekty přímo pro občany. Proto se těším na spolupráci s naší koordinátorkou, která má na starosti konkrétní akce a činnosti,“ říká místostarosta Jakub Malačka. Nejbližšími akcemi Zdravého města jsou Jarní Dny zdraví nebo Fórum Zdravého města.

V působnosti stejného oboru má být dále místostarosta Malačka pověřeným zastupitelem pro jednání v procesu pořizování územně plánovací dokumentace pro ORP Znojmo a také je navrženo, aby byl delegován k zastupování města na valných hromadách Asociace měst pro cyklisty, nevládní organizace, jejíž členem je Znojmo od roku 2015. Asociace usiluje o rozvoj cyklistiky a rychlodopravy.

Některé odbory má v gesci více členů vedení města

Odbor organizační, který byl dříve pod vedením nynějšího starosty Jana Groise, bude mít v působnosti rovněž nový místostarosta Malačka.

Starosta Jan Grois si v gesci nadále ponechá odbory školství, kultury a památkové péče. „Vzhledem k tomu, že se dlouhodobě věnuji školství a angažuji se i v rozběhlých projektech jako je Kolumbus a Znojmo mluví anglicky, chtěl bych v uvozovkách u svého odboru zůstat i nadále,“ říká starosta města Jan Grois. Pod jeho vedením bude i odbor investic a technických služeb, odbor majetkový, interní audit, Městská policie, tisková kancelář a oddělení právní a sekretariátu.

Některé odbory má v gesci více členů vedení města najednou, je to tak například s odborem investic a technických služeb, kde povinnosti sdílí starosta Grois a místostarosta Ludvík Hekrle. Rozdělení činnosti v působnosti odborů je k nalezení na webu města, a to u jednotlivých členů vedení města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

16:31 Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

S nervozitou a obavami vyhlíží pracovníci stavebních úřadů letošní 1. červenec. Právě tento den vsto…