Znojmo: Práce na křižovatce u nemocnice jdou do finiše

02.12.2017 12:42

Práce na křižovatce u Nové nemocnice a na stavbě mostu na ni navazující, které jsou součástí stavby obchvatu Znojma v úseku od kasárenské po únanovskou křižovatku, jdou do úplného finiše.

Znojmo: Práce na křižovatce u nemocnice jdou do finiše
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Asfaltové povrchy jsou již kompletně položené, nyní se pracuje na pokládce chodníků vedoucích od autobusových zastávek ke stávajícím chodníkům k nemocnici, na vydláždění autobusových zálivů a zastávek. Most je již kompletně hotov, chybí pouze dodělat zábradlí.

„Příští týden máme poslední kontrolní den, na kterém se definitivně řekne, zda budou moct být most a silnice před ním v neděli 10. prosince zprovozněny. Práce nám trochu komplikuje počasí, ale snad nebude stát nic v cestě tomu, aby byl tento úsek dán do předběžného užívání,“ říká po středečním kontrolním dnu za stavbaře Roman Daniel ze společnosti Silnice Group.

Na obchvat se stavbaři posléze vrátí po zimní pauze zhruba na konci února. S jarem tak přijdou další nutná dopravní omezení, o kterých budeme ještě informovat.

Vybraná data ke stavbě
(od kasárenské po únanovskou křižovatku):

  • délka: 3 532 metrů
  • plocha vozovek: 63 700 m2
  • počet všech stavebních objektů: 48
  • počet mostních objektů: 5
  • celkové délka mostů: 274,7 metrů
  • počet mimoúrovňových křižovatek: 3 (délka větví: 3 126 metrů)

Informace o obchvatu

Stavba II. části obchvatu je součástí souboru tří staveb severního silničního obchvatu města Znojma. Spolu s rozestavěnou I. částí a připravovanou III. částí bude tvořit ucelený obchvat města. Dokončený celý obchvat bude sloužit především k odklonu tranzitní dopravy mimo město Znojmo, což bude mít vliv na bezpečnost silničního provozu a zlepšení životního prostředí v celém městě. Vybudováním obchvatu dojde také ke zvýšení plynulosti dopravy a tím i k úspoře nákladů a snížení emisí. Investorem obchvatu je Ředitelství silnic a dálnic. Jak je celý obchvat Znojma naplánován, uvidíte ve videu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

7:04 Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

Sochaři začali ve středu pracovat na prvních dvou obřích pískových sochách. Ráno nákladní auto přive…