Znojmo: Speciální průchod pro chodce a cyklisty na budovaném obchvatu bude

19.04.2018 14:15

Včerejší kontrolní den na stavbě znojemského obchvatu, kde se aktuálně staví úsek od kasárenské po únanovskou křižovatku, přinesl zásadní informaci. Ředitelství silnic a dálnic vyslyšelo podnět starosty Znojma Jana Groise a dopravní policie a nechá vybudovat speciální průchod pro chodce a cyklisty ve chvíli, kdy se z důvodu mostu úplně uzavře Přímětická, resp. Hlavní ulice.

Znojmo: Speciální průchod pro chodce a cyklisty na budovaném obchvatu bude
Foto: Znojmo
Popisek: Znojmo

„Jsem velice rád a vážím si toho, že nám Ředitelství silnic a dálnic vyšlo vstříc a umožnilo vybudování speciálního průchodu. Pro Přímětické to bude jistě velká úleva, i když auta pořád budou muset jet po objížďce. Na druhou stranu jsme rovněž na každém kontrolním dni ujišťováni, že práce pokračují podle harmonogramu, takže bychom neměli být svědky žádných skluzů a natahování uzavírek, jako tomu bývá u jiných staveb,“ říká starosta Znojma Jan Grois.

Speciální průchod pro chodce a cyklisty se vybuduje přímo pod budovaným mostem na Přímětické ulici uprostřed silnice. „Průchod bude mít normovanou šířku 1,5 metrů, bude 35 metrů dlouhý, s pevným povrchem a navíc osvětlený – to vše kvůli bezpečnosti procházejících chodců a projíždějících cyklistů. Ti budou mít ale přístup výhradně tímto průchodem, mimo něj bude pohyb lidí přísně zakázán, protože se bude jednat o staveniště,“ dodává Roman Daniel ze společnosti Silnice Group, která bude jako dodavatel stavby speciální průchod budovat.

Přímětická, resp. Hlavní ulice bude z důvodu budování mostu uzavřena od 23. července do 8. prosince. Právě v tomto období bude pro chodce a cyklisty umožněno procházet speciálním průchodem.

Únanovská ulice, která je z důvodu stavby obchvatu uzavřena v současné době, se otevře v avizovaném termínu 21. května 2018.

Vybraná data ke stavbě (od kasárenské po únanovskou křižovatku):

  • délka: 3 532 metrů
  • plocha vozovek: 63 700 m2
  • počet všech stavebních objektů: 48
  • počet mostních objektů: 5
  • Celkové délka mostů: 274,7 metrů
  • Počet mimoúrovňových křižovatek: 3 (délka větví: 3 126 metrů)

Informace o obchvatu

Stavba II. části obchvatu je součástí souboru tří staveb severního silničního obchvatu města Znojma. Spolu s rozestavěnou I. částí a připravovanou III. částí bude tvořit ucelený obchvat města. Dokončený celý obchvat bude sloužit především k odklonu tranzitní dopravy mimo město Znojmo, což bude mít vliv na bezpečnost silničního provozu a zlepšení životního prostředí v celém městě. Vybudováním obchvatu dojde také ke zvýšení plynulosti dopravy a tím i k úspoře nákladů a snížení emisí. Investorem obchvatu je Ředitelství silnic a dálnic. Jak je celý obchvat Znojma naplánován, uvidíte ve videu na https://youtu.be/uJU8JlLlc9Q.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…