Znojmo: Strategický plán na léta 2016 – 2022 v poločase

10.12.2014 15:00

Práce na zpracování Strategického plánu rozvoje města Znojma na léta 2016 – 2022, na kterém pracují odbory úřadu s pracovními skupinami a společnost MEPCO, jež je garantem metodiky a kompletaci, jsou v současné době prakticky v polovině. Radní dostali na stůl jeho analytickou část, z níž se bude vycházet při stanovení základních směrů dalšího rozvoje města. Ta nyní putuje do zastupitelstva, které zasedá příští pondělí.

Znojmo: Strategický plán na léta 2016 – 2022 v poločase
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Jako předseda Řídící pracovní skupiny pro přípravu strategického plánu hodnotím dosud odvedenou práci jako kvalitní základ pro stanovení dalšího směřování města. Usilujeme o to, aby Znojmo bylo místo, které je nejen příjemným místem pro život všech věkových skupin obyvatel, ale v neposlední řadě také konkurenceschopným městem a regionem, který poskytne dostatek příležitostí pro uplatnění schopností a naplnění zájmů svých občanů,“ konstatuje starosta Vlastimil Gabrhel.

V současné době je k dispozici analytická část strategického plánu, na níž se pracuje od března letošního roku. Její první verze byla podrobena množství kritických připomínek členů pěti tematických pracovních skupin, které se skládají převážně z odborníků a lidí z praxe. Každá skupina má svého odborného garanta, který zodpovídá za vedení příslušné pracovní skupiny a přípravu strategie za danou oblast. Rozbor aktuální situace bude výchozím bodem pro další práci.

„Je třeba zdůraznit, že nejde o zpracování jakéhosi sumáře všeho, co by bylo záhodno v jednotlivých oblastech udělat. Buďme realisté a řekněme si otevřeně, že na to nemáme v období, o kterém mluvíme, ani síly, ani prostředky, ani čas. Úkol nového strategického plánu je na první pohled jasný a jednoduchý: stanovit si cíle a priority, které je třeba řešit právě nyní a které jsou dosažitelné,“ dodává starosta.

Za proces přípravy a následného včlenění strategického plánu rozvoje města Znojma do přijímaných dokumentů ustanovila rada města svého člena Vlastimila Timu. Bude koordinovat postup Řídící pracovní skupiny a konkrétních kroků Rady města Znojma, respektive zastupitelstva města.

Zhotovený rozbor stávající situace ve všech oblastech života města se stane východiskem, ze kterého je nyní nutné vybrat podstatné problémy a zacílit na jejich vyřešení. Tato část práce má být hotová do poloviny nového roku. Než bude nový strategický plán předložen ke schválení orgánům města, budou se k němu moci občané města vyjádřit na veřejném projednání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: znojmocity.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

16:31 Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

S nervozitou a obavami vyhlíží pracovníci stavebních úřadů letošní 1. červenec. Právě tento den vsto…