Znojmo: Strážníci budou od příštího týdne měřit rychlost

30.06.2018 9:37

Dodržovat stanovenou rychlosti v obcích, to je cílem nákupu mobilního radaru pro Městskou policii Znojmo.

Znojmo: Strážníci budou od příštího týdne měřit rychlost
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Právě neukázněnost řidičů a ohrožení bezpečnosti dětí i dospělých v souvislosti s rychle jedoucími auty, to byla nejčastější, zcela oprávněná, stížnost občanů bydlících v městských částech Znojma. „Pro strážníky Městské policie jsme proto zakoupili mobilní radar a po dohodě s Policií ČR jsme vytipovali lokality, ve kterých budou strážníci rychlost měřit,“ připomíná starosta Znojma Jan Grois.

„Mobilní radary tento dorazily, a tak jsme nelenili a ihned jsme proškolili naše strážníky, aby se příští týden mohli vydat do terénu. Strážníci ale dostali instrukce, že nechceme, aby radary sloužily k šikaně řidičů, ale pouze ke zklidnění provozu a zvýšení bezpečnosti. Abychom dostáli našim slovům, po celý červenec najdete vždy v neděli večer na facebooku Znojma rozpis měřených úseků na následující týden. Opravdu nám totiž nejde o to vybrat co nejvíce pokut,“ dodává starosta Grois.

Měření rychlosti pro Městskou policii Znojmo musela povolit dopravní policie. Pro letošní rok byly vytipovány následující lokality: průtahy městských částí Znojma (Kasárna, Mramotice, Hradiště, Derflice, Načeratice, Popice a Konice), měřit bude možno i v Příměticích, ve Znojmě v městské památkové rezervaci, na Loucké ulici a u Jubilejního parku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

19:06 Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

Městská knihovna Jablonec nad Nisou, p. o., uspěla v dotačním programu Veřejné informační služby kni…