Znojmo: V pondělí proběhne mimořádné zasedání zastupitelů. Kvůli dotaci

05.04.2018 13:01

Zastupitelé města Znojma se setkají v pondělí 9. dubna v 8:00 hodin, aby projednali žádost Základní školy na náměstí Republiky o změnu usnesení z června roku 2016 týkajícího se spolufinancování projektu, díky kterému škola vybuduje nové učebny a modernizuje učebny stávající. Na projekt se jí totiž podařilo získat dotaci z fondů Evropské unie (IROP).

Znojmo: V pondělí proběhne mimořádné zasedání zastupitelů. Kvůli dotaci
Foto: Znojmo
Popisek: Znojmo

Zastupitelé mají rozhodnout o navýšení částky na spolufinancování, kterou město jako zřizovatel školy na realizaci projektu poskytne. Ta v roce 2016, kdy škola o dotaci žádala, a zastupitelstvo ji v této výši schválilo, činila 4 000 000 korun (10 % původních nákladů projektu), nyní je potřebná částka 8 900 000 korun, a to kvůli růstu cen ve stavebnictví.  Celkové náklady projektu jsou nyní vyčísleny přibližně na 44 000 000 korun, tedy o 4 900 000 korun více oproti původnímu plánu.

Základní škola na náměstí Republiky v rámci projektu zrekonstruuje odborné učebny a vybaví je nábytkem, pomůckami pro výuku cizích jazyků, přírodovědných předmětů a technických předmětů. Dále je v plánu zbudovat nové učebny pro žáky se specifickými poruchami učení v rámci inkluzivního vzdělávání, a to jak v budově školy, tak i i v budově mateřské školy (u obou budov je v plánu přístavba pater). Zároveň vznikne bezbariérové prostředí vhodné pro handicapované žáky. Projekt by měl být realizován do konce června 2019.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

7:37 Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

ZŠ Okružní na Jižních Svazích se stále pyšní přívlastkem Partnerská škola Českého volejbalového svaz…