Znojmo: Zastupitelé projednávali referendum i požadavky Oblekovických. Pojmenovali také nové ulice

21.06.2017 10:00

Pondělní zastupitelstvo mělo nabitý program. Mezi prvními body na programu byla otázka vyhlášení místního referenda v otázce oddělení Oblekovic od Znojma.

Znojmo: Zastupitelé projednávali referendum i požadavky Oblekovických. Pojmenovali také nové ulice
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Referendum vyhlášeno nebylo, neboť dle stanoviska Ministerstva vnitra by rozhodnutí v tomto místním referendu bylo v rozporu se zákonem o obcích. Po oddělení Oblekovic by Znojmo nesplňovalo základní podmínku samostatného katastrálního území tvořícího souvislý územní celek, neboť za Oblekovicemi se nacházejí další dvě městské části Znojma – Načeratice a Derflice.

„Nicméně chápu obavy Oblekovických, kteří mají za to, že je město jistým způsobem zanedbává. Já jsem přesvědčen, že tomu tak není a že celé situaci bohužel napomohla nefunkčnost místní komise. Zavedli jsme proto pravidelné setkávání obyvatel Oblekovic s místními občany, kde projednáváme jejich podněty, které se, dle našich možností, snažíme řešit,“ dodává starosta Gabrhel. Od září například začne fungovat nový ranní autobusový spoj pro školáky a řeší se i podnět k vybudování nového dětského hřiště. V lokalitě za kulturním domem v Oblekovicích totiž chystá firma Lezapari zástavbu, ve které by ve spolupráci s městem vzniklo i dětské hřiště.

Jedním z požadavku Oblekovických je například i pojmenovaní ulic v dané lokalitě. Zastupitelé v pondělí záměr pojmenování ulic schválili a stanovili pracovní skupinu. Dle plánovaného harmonogramu by se občané nových ulic měli dočkat na jaře příštího roku. Pojmenování ulic je totiž vhodné naplánovat mezi volbou prezidenta ČR a komunálními volbami, a to v souvislosti s nutností výměny občanských průkazů. Do hledání vhodných názvů ulic budou zapojeni i místní občané.

Mimoto schválili zastupitelé pojmenování dvou nových ulic v Příměticích u bývalého dopravního hřiště (ulice Kotrbova a Koukalova) a jedné ulice v jižní části města v blízkosti letiště (U Letiště). Názvy ulic zastupitelé schválili i pro lokalitu Malá Louka, kde by v budoucnu měla vzniknout nová zástavba; budou tu ulice Malá Louka, Vrbkova a Treterova. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…