Znojmo bude mít nového starostu

30.01.2018 11:34

V pondělí 29. ledna 2018 rezignoval na svou funkci starosta města Znojma Vlastimil Gabrhel. V čele Znojma stál od roku 2011.

Znojmo bude mít nového starostu
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Veškeré kompetence po odstoupivším starostovi nyní převzal do zvolení nového starosty statutární zástupce Ludvík Hekrle,” vysvětlila tisková mluvčí Znojma Zuzana Pastrňáková s tím, že statutární zástupce rozhodl v reakci na starostovou rezignaci posunout termín únorového zastupitelstva na dřívější termín.

„Jméno nového znojemského starosty bychom měli znát v pondělí 12. února, kdy se v zasedací místnosti zastupitelstva města na Obrokové ulici sejdou zastupitelé a zvolí si nového starostu.”

Nový starosta by měl vzejít ze současné koalice ČSSD, ANO a KSČM. Prioritami druhého nejvýznamnějšího města jižní Moravy jsou podpora dostavby obchvatu, investice do infrastruktury a školství, revitalizace areálu pivovaru, získávání dotací pro Loucký klášter a podpora cestovního ruchu. Město Znojmo také v letošním roce chystá pokračování úspěšného projektu Kolumbus, který pomohl přilákat do města nové investory a snížit nezaměstnanost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Za Žateckým pokladem

16:31 Žatec: Za Žateckým pokladem

Regionální muzeum nabízí zábavu i dobrodružství v nové aplikaci.