ANO Tábor: V žádném případě neporušujeme koaliční smlouvu

22.04.2016 16:26

Na zasedání zastupitelstva města Tábora dne 18.4.2016 bylo schváleno převedení fotbalového stadionu v Kvapilově ulici do majetku města s podmínkou investice 15 mil. Kč do výstavby I. etapy nového stadionu, který bude následně odpovídat podmínkám profesionální ligy dle parametrů Fotbalové asociace ČR. Materiál byl přijat 15 hlasy z celkem 27, a to napříč celým politickým spektrem.

ANO Tábor: V žádném případě neporušujeme koaliční smlouvu
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Pro podporu tohoto kroku jsme měli několik zásadních důvodů.

1. Chceme v Táboře udržet profesionální fotbal. Bez našeho zásahu by stadion nemohl být rekonstruován a II.liga by v Táboře dříve či později skončila.

2. Dva stadiony, které jsou v současné době ve vlastnictví města a do kterých mělo být investováno cca. 10 mil. Kč nesplňují podmínky FAČR pro profesionální soutěž.

3. Hodnota pozemků včetně již realizovaných prací a staveb je cca. 70 mil. Kč. Ty budou na město převedeny za symbolickou cenu. Cílem je rozvoj stadionu. Jsme v politice sportu iniciativní a chceme věci aktivně podporovat.

Dále bychom rádi uvedli, že tímto krokem dle našeho přesvědčení v žádném případě neporušujeme koaliční smlouvu. V té je uvedeno, že podpora proměny fotbalového stadionu v Kvapilově ul. bude v režii fotbalového klubu a na tom se následujících 15 let také nic nezmění. O tom, že stadion zároveň přejde do majetku města se v koaliční smlouvě nemluví a v tomto tak jejímu duchu nijak neodporuje. Slíbili jsme zároveň, že budeme o všech tématech diskutovat s koaličními partnery, což jsme také učinili. Tento krok je nejlepší formou podpory sportu v našem městě, je logický a nijak neohrožuje další investiční činnost města.

V příštím týdnu se setkáme s našimi koaličními partnery v rámci smírčího řízení a věříme, že se nám podaří vysvětlit, že fungování v koalici neznamená slepé hlasování. To bychom zcela rezignovali na demokratické principy, které nám ukládají hlasovat zejména podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Věříme, že koaliční partneři (T2020 a Jinak!) toto pochopí. Máme před sebou ještě hodně práce pro lepší Tábor.

Petr Novák, člen Rady Města Tábor
Radka Maxová, člen Rady Města Tábor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…