Bendl (ODS): Firma žádající o státní dotace se nemusí svlékat do naha? Myslíte svoje vládní programové prohlášení vážně?

10.12.2015 14:37

Projev na 36. schůzi Poslanecké sněmovny dne 10. 12. 2015 k zákonu, kterým se mění zákon č. 165/2012 Sb., o podporovaných zdrojích energie.

Bendl (ODS): Firma žádající o státní dotace se nemusí svlékat do naha? Myslíte svoje vládní programové prohlášení vážně?
Foto: red
Popisek: Petr Bendl

Dávám návrh na zamítnutí tohoto návrhu zákona. A dovolte mi, aby ve třetím čtení se takto o něm hlasovalo a dovolte mi zdůvodnění.

Podstatou toho zákona je, že firma žádající o státní dotace nemusí se tak zvaně svlékat do naha, nemusí rozkrýt svého vlastníka. To je podstatou celého návrhu zákona. A já vám odcituji znění koaliční smlouvy a programového prohlášení vlády, která říká: "Prosadíme konec anonymity příjemců dotací a společností obchodujících se subjekty veřejné správy. Právnické osoby s anonymními vlastníky, které nerozkryjí kompletní vlastnickou strukturu, nebudou mít přístup k veřejným zakázkám, drobným nákupům, dotacím, návratné finanční výpomoci, úvěru z veřejného rozpočtu a majetku státu, obce nebo kraje. Stejný požadavek bude uplatňován i na jejich subdodavatele. Informace o vlastnické struktuře budou zpřístupněny veřejnosti s výjimkou zákonem stanovených omezení." Toto jste si napsali do koaliční smlouvy, podepsali jste to a slíbili jste to občanům ve volbách. Tak je teď otázka, jestli to byly sliby plané a bylo potřeba jenom získat hlasy navenek nebo jestli svoje vládní programové prohlášení...

Je otázka, jestli svoje vládní programové prohlášení myslíte vážně anebo jestli to je jenom cár papíru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

18:09 Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

Návštěvníci pražských náplavek se mohou těšit na nové místo k zábavě, odpočinku a kreativnímu vyžití…