Benešík (KDU-ČSL): Řekněme si, kdo je ten Brusel. To jsou národní politici!

28.06.2017 14:05

Projev na 59. schůzi sněmovny 28. června 2017 k Návrhu poslanců Romana Váni, Milana Chovance, Igora Jakubčíka, Zuzky Bebarové Rujbrové, Bronislava Schwarze a dalších na vydání ústavního zákona, kterým se mění ústavní zákon o bezpečnosti České republiky:

Benešík (KDU-ČSL): Řekněme si, kdo je ten Brusel. To jsou národní politici!
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Poslanec KDU-ČSL Ondřej Benešík

Diskuse je velmi výživná a zajímavá. Nicméně bych také chtěl zdůraznit, že tato předloha, byť k ní mám velké sympatie, nezmění, nic nezmění na té diskutované směrnici Evropské unie. V podstatě nemá na ni vůbec žádný vliv.

A pokud tady zaznívá, že z Bruselu nám přišla nějaká blbost a že Brusel něco odsouhlasil, tak si řekněme, kdo to v tom Bruselu odsouhlasil. Byla to rada ministrů, a sice formace ministrů vnitra. Řekněme si, kteří ministři vnitra členských států toto odsouhlasili. To není Brusel. To jsou ministři vnitra jednotlivých členských států. Byli to Slováci, Slovinci, Nizozemci, Britové. Řekněme si, kteří to byli. Samozřejmě ten návrh přišel z Evropské komise. V Evropské komisi má každý členský stát jednoho zástupce. Jak hlasovala naše jediná zástupkyně Věra Jourová? A potom si řekněme, jak hlasovali naši europoslanci. Alespoň ti naši za Českou republiku. To je ten Brusel. To není někdo tam, nějaký úředníček. To jsme my. To jsou námi vysílaní nebo volení politici.

Já s tou směrnicí nesouhlasím. Podle mého názoru omezuje, naprosto zbytečně omezuje některé aktivity, které já podporuji, například vojensko-historické kluby. Ale řekněme si, kdo je ten Brusel. To jsou národní politici. Jsou to politici z jednotlivých členských států. A bylo by dobré, aby tady zaznělo, kteří to podpořili. KDU-ČSL to rozhodně nebylo. (Tleská jeden poslanec v lavici ČSSD a pár poslanců KDU-ČSL.)

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Vláda jen straší, nic trvalého po ní ale nezůstane

9:15 SOCDEM: Vláda jen straší, nic trvalého po ní ale nezůstane

„Nic dlouhodobého po dnešní vládě nezůstane. Vládne proti všem, tak se dá čekat, že příští kabinet v…