ČSSD: Víme co po COVIDu II.

04.04.2021 17:53

My budeme vždy stát na vaší straně! Ať už jste zaměstnaní v soukromé firmě, ve státní správě nebo jste třeba drobný podnikatel či podnikatelka. Na náklady obnovy naší země po covidové pandemii musí výrazně přispět i velké firmy, kterým stát pomohl, nebo které na současné krizi dokonce vydělaly. Proč?

ČSSD: Víme co po COVIDu II.
Foto: ČSSD
Popisek: ČSSD

Poslední velká ekonomická krize v naší zemi se nesla ve znamení tupých rozpočtových škrtů do investic, ale především plošného seškrtání platů státních zaměstnanců. Možná si to ještě pamatujete: pravicové strany tak dlouho varovaly před politikou ČSSD, až se pak vyřádily na vašich peněženkách.

Nakonec to ze svých kapes zaplatili především zaměstnanci, zatímco velké nadnárodní korporace dál vesele vydělávaly a své zisky „odkláněly“ do zahraničí. Tohle se už nikdy nesmí opakovat!

V naší zemi až příliš dlouho tolerujeme různé absurdní poplatky, předražené zboží a služby, nekvalitní potraviny… Vždyť platy zaměstnanců u nás jsou stále o 30 % nižší než v Rakousku nebo Německu, zatímco ceny v obchodech jsou srovnatelné, často i vyšší. Ale to asi víte sami…

V úzké spolupráci s odbory chceme vyhlásit finální kolo boje proti levné práci. Nebudeme a nechceme dál tolerovat oškubávání českých zaměstnanců jen proto, aby nadnárodní korporace v České republice dosahovaly výrazně větších průměrných zisků než v jiných evropských státech, kde jim to už nedovolí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Bez války by Fialova vláda přišla o poslední téma

10:14 Schillerová (ANO): Bez války by Fialova vláda přišla o poslední téma

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k antikampani koalice SPOLU.