ČSSD má první výsledky stranických primárek

14.03.2016 13:26

Očekávané první výsledky korespondenčního hlasování pro volby do Senátu zveřejnila dnes odpoledne sociální demokracie.

ČSSD má první výsledky stranických primárek
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Jednalo se konkrétně o obvod (č. 76) Kroměříž. Členové strany v uvedeném obvodě posvětili návrh vzešlý z místní organizace Holešov, o senátorské křeslo se tak bude ucházet zdejší místostarosta Jaroslav Chmelař.

Zájem o historicky první hlasování členů o konečné podobě kandidátní listiny bohatě překročil hranici 30 %, která je nutná pro platnost primárek. Dopis do Lidového domu odeslalo a hlasování se tedy účastnilo přesně 58,18 % oprávněných hlasujících. Přesně 62,5 % vyjádřilo podporu Jaroslavu Chmelařovi, který působí jako místostarosta Holešova.

„Při sčítání hlasů byly dodrženy všechny podmínky stanovené v řádu korespondenčního hlasování pro senátní volby. Sčítání prováděli členové strany, které do komise vyslala okresní organizace ČSSD v Kroměříži a zlínský krajský výkonný výbor,“ upřesnil Libor Liška, předseda komise pro korespondenční hlasování.

„Jsem rád, že členové strany projevují o primárky takový zájem. Pan Jaroslav Chmelař se stal prvním kandidátem na senátora s  jasně deklarovanou podporou širší členské základny. Rád bych mu pogratuloval ke zvolení a popřál hodně sil v intenzivní kampani, která nás v blízké době čeká,“ uvedl předseda strany Bohuslav Sobotka. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

10:21 Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

Výbor Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) schválil pravidla pro poskytování příspěvků např…