Černoch (Úsvit-NK): Státní rozpočet se schodkem 60 miliard?

21.10.2016 8:31

Pan ministr financí má s tímto přístupem v podstatě skvělou práci, jedním z jeho úkolů je péče o státní dluh. Jenomže ten už je tak velký, že se o sebe dokáže postarat sám.

Černoch (Úsvit-NK): Státní rozpočet se schodkem 60 miliard?
Foto: Marek Černoch
Popisek: Marek Černoch

Schodek rozpočtu, který vláda schválila, nemá žádné ekonomické opodstatnění. Naše ekonomika je momentálně v dobré kondici, a proto přišel čas naopak dluhy začít splácet a dále je nenavyšovat. Zadlužení naší země se však dále prudce zvyšuje.

Pro lepší představu, připadá na každého občana hypotetický dluh přesahující 150 00 tisíc korun. A já se ptám, kdy se konečně dočkáme kroků, které povedou k jeho dlouhodobému snížení? Každý přeci ví, že nemůže žít neustále na dluh. Vládní návrh představuje jasnou nezodpovědnost.

Ministr financí nám všem sliboval, jak se postará o zlepšení výběru daní a přinese tím do naší pokladny obrovské částky. Přes obrovské zvýšení nákladů na výběr ovšem nedošlo k žádnému zlepšení. Přitom právě výběr daní bylo téma, které pan ministr tak hlasitě kritizoval. Vskutku nepochopitelný je pro mě fakt, že v situaci kdy dochází ke zlepšení na trhu práce, rostou také sociální dávky! Samozřejmě, že je správné zvyšovat důchody, ale jenom o nich tady přece nemluvíme. Jak k růstu dávek přijdou poctivě pracující lidé, kteří musí každý den tvrdě pracovat, aby uživili svou rodinu? Jak vláda motivuje lidi k tomu najít si práci?

Vládní návrh je jen dalším pokračováním zadlužování naší země. My se o to starat nebudeme, necháme to budoucím generacím. Mám to chápat tedy tak, že pro rodiče je lepší nechat splácet své dluhy jejich dětmi a nestarat se o současnou situaci? Ono to přeci v budoucnu nějak dopadne? Tak tento vzkaz já našim občanům vyslat rozhodně nehodlám!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.