Černochová (ODS): Novela služebního zákona ke stabilizaci policie nepovede

25.05.2017 22:19

Novela služebního zákona ke stabilizaci policie nepovede, řešením je stabilizační příspěvek.

Černochová (ODS): Novela služebního zákona ke stabilizaci policie nepovede
Foto: archiv
Popisek: Jana Černochová

Sněmovna ve druhém čtení projednala vládní novelu zákona o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů. Dlouhodobě poukazuji na to, že tato předloha možná nově zaváděným náborovým příspěvkem zatraktivní bezpečnostní sbory pro nováčky, ale rozhodně nepovede k deklarovanému cíli - tedy ke zlepšení podmínek služby u policie, hasičů a vězeňské služby, k motivaci jejich stávajících příslušníků, ani k jejich stabilizaci.

Proto jsem předložila pozměňovací návrh, který mj. zavádí stabilizační příspěvek, jehož cílem je zlepšit situaci všech stávajících příslušníků bezpečnostních sborů. Pokud tento můj návrh najde podporu ve třetím čtení, zatraktivní pak službu policistů, hasičů, celníků a dalších a bude konečně adekvátním oceněním pro ty, kteří denně nasazují svůj život v ulicích a chrání naši bezpečnost. Jsem přesvědčena, že na rozdíl od populistických návrhů ministra Chovance stabilizační příspěvek povede k větší stabilizaci policie a že se nebudeme muset obávat toho, že nám zkušení policisté odejdou do civilu a že kvůli podstavu bude muset být v případě vzniku mimořádné události opět nasazována armáda k plnění úkolů policie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Patříme do Evropy, ne k Rusku. Proto dnes slavím výročí vstupu do EU

22:12 Bartošek (KDU-ČSL): Patříme do Evropy, ne k Rusku. Proto dnes slavím výročí vstupu do EU

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výročí vstupu České republiky do Evropské unie.