Černý (KSČM): Hledejme efektivní řešení

26.04.2016 4:33

V posledních letech se jako houby po dešti množí v naší republice různé nadace. Ta pomáhá tomu, druhá zase onomu. Nadační fond Generace 21 přivezl do naší vlasti křesťanské vystěhovalce z Iráku. S pomocí a tichým požehnáním vlády začal tento fond pracovat. Podivná volba tzv. prověřených uprchlíků, dost vysoké náklady a výsledek?

Černý (KSČM): Hledejme efektivní řešení
Foto: repro ČT
Popisek: Poslanec KSČM za Olomoucký kraj Alexander Černý

Nespokojenost s tím, jak se o ně v České republice pečuje. A tak se někteří rozhodli vyměnit Českou republiku za Německo či se vrátit do své vlasti. Možná by bylo dobré se příště zamyslet, komu vlastně jdeme pomáhat. Sortovat lidi na křesťany a nekřesťany už samo o sobě není příliš etické. A na druhé straně, jestliže některý stát nabízí pomoc, měli by být lidé vděčni za to, že dostanou střechu nad hlavou, vyhnou se válkám a agresím, které je stíhaly v zemi, z níž prchají.

Války a terorismus jsou tím nejstrašnějším, co může lidstvo potkat. Terorismus se tiše a bez varování rozpíná Evropou a nebezpečně se přibližuje k našim hranicím. Proto by se měly především evropské státy a velmoci dohodnout na tom, že tzv. migrace se dá omezit pouze tehdy, zastaví-li se vpády agresorů a problémy vystěhovalců se začnou řešit v zemích, odkud utíkají.

Rozhodně jsem pro pomáhat těm, kteří pomoc potřebují, ale tato pomoc musí být smysluplná, reálná a ne pouze nahodilá, kdy se pár lidí rozhodne založit nadaci bez rozmyslu toho, jak dlouho bude tato nadace působit, odkud se vezmou prostředky na její činnost a zda, dojde-li ke krachu, se budou zodpovídat strůjci této nadace, nebo opět postihne řešení daňové poplatníky, čili nás všechny. Tudíž by bylo dobře, kdyby problémy migrace řešila vláda a kompetentní orgány a ne účelově vzniklé nadace a fondy.

Alexander Černý, poslanec Parlamentu ČR za KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.