Chalupa (ANO): Ne nejvyšší čas začít méně mluvit a o to víc něco konkrétního dělat

10.04.2017 18:23

Pokud k sobě budeme racionální, otevření a upřímní, pak můžeme, díky vzájemné výměně informací a zkušeností, velice přesně identifikovat rezervy, které v našem systému ochrany obyvatelstva existují a pak je napravit.

Chalupa (ANO): Ne nejvyšší čas začít méně mluvit a o to víc něco konkrétního dělat
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Bohuslav Chalupa, poslanec ANO

My všichni žijeme v České republice, ve 14 krajích, včetně Hlavního města Prahy. 14 krajů řídí 14 námi zvolených hejtmanů, kteří jsou ve svých krajích, mimo jiné, i vrcholným orgánem krizového řízení, hejtman kraje odpovídá a podílí se na řešení všech krizových stavů. Ačkoliv si ke splnění často velmi složitých úkolů přibírá odborníky a jednotlivé dílčí úkoly musí delegovat na další subjekty, konečná odpovědnost zůstává vždy na něm.....ale i na každém z nás.

S ohledem na stále se zhoršující bezpečnostní situaci jak v Evropě (nedávné tragické události související s teroristickými útoky) tak i v globálním měřítku, je na místě se zajímat, ptát se na to, jak jsme reálně připraveni čelit známým i zcela neodhadnutelným bezpečnostním hrozbám, jak je o nás „postaráno“ ve chvíli, kdy se ocitneme, ať už regionálně nebo celostátně, v nějaké krizové situaci. Pokud k sobě budeme racionální, otevření a upřímní, pak můžeme, díky výměně informací a zkušeností, velice přesně identifikovat rezervy, které v našem systému ochrany obyvatelstva máme, a pak není nic jednoduššího, než tyto jasně popsané nedostatky napravit a skokově zvýšit naši schopnost čelit krizovým situacím. Jinými slovy je nejvyšší čas zvýšit kvalitu naší bezpečnosti tak, abychom se s potřebnými znalostmi, kvalitními legislativními normami a zdokonalenými organizačními mechanismy mohli cítit nejen pocitově bezpečně, ale abychom v bezpečí skutečně byli. Díky tomu pak mohli být i suverénními, sebevědomými a ….svobodnými občany, kteří jsou si vědomi nejenom svých občanských práv, ale i občanských povinností k vlasti.

Národní institut pro obranu a bezpečnost si vzal tuto problematikou za svou a cestou „ROAD SHOW 2017 – My a naše bezpečnost“ vytvořil prostor, platformu k vedení cílených odborných diskusí s odbornou a laickou veřejností k zajištění obrany a bezpečnosti České republiky.v rámci projektu "Road Show 2017 – My a naše bezpečnost" se uskuteční dne 11. dubna 2017 od 17:30 hod. v prostorách Škoda Muzea, Mladá Boleslav, budeme mít první příležitost ke společnému setkání a diskusi.

Toto setkání, za účasti čelních představitelů bezpečnostních a obranných subjektů se zástupci průmyslu, vědy, výzkumu a vzděláván, spolu s Vámi, občany Středočeského kraje (a postupně dalších krajů ČR), poskytuje unikátní příležitost pro sdílení a získávání informací o vašich potřebách, stejně jako o potřebách  naší země a kraje při řešení případných krizových situací. Hlavním tématem diskusního fóra je informovanost obyvatelstva o krizových situacích, terorismus a ochrana měkkých cílů, obnovení Svazu brannosti (branné spolky) a úloha průmyslu, vědy a vzdělávání jako nedílná podpora bezpečnosti regionu.

V debatě vystoupí:

  • Ing. Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje
  • MgA. Martin Stropnický, ministr obrany ČR (předběžný příslib účasti)
  • Ing. Bohuslav Chalupa, místopředseda Výboru pro obranu PSP ČR, místopředseda Podvýboru pro akvizice Ministerstva obrany, obchod s vojenským materiálem inovace AČR, předseda Stálé komise pro kontrolu činnosti Vojenského zpravodajství
  • genmjr. Mgr. Bc. Tomáš Tuhý, policejní prezident ČR (předběžný příslib účasti)
  • Ing. Lubomír Kovařík, MBA, generální ředitel, Česká zbrojovka, a. s.(Generální partner)
  • JUDr. Matěj Bárta, generální ředitel, Mark2 Corporation Czech, a. s. (hlavní partner) a další…

Právě Váš názor nás zajímá – přijďte se s námi o něj podělit!

Registrovat se můžete na webových stránkách www.institutobrany.cz/stredocesky-kraj. Bohužel kapacita sálu je omezena a pro úplnost – vstup je volný.

Ing. Bohuslav Chalupa
místopředseda Výboru pro obranu ČR

Převzato z profilu.

Ing. Bohuslav Chalupa

  • BPP
  • velmi nespokojený občan
  • kontrolní výbor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Kovářová: Justiční tabu aneb O čem se nemluví

16:02 Senátorka Kovářová: Justiční tabu aneb O čem se nemluví

Mé vystoupení na kulatém stole nazvaném Kárné řízení a jeho nová perspektiva, který proběhl 25. dubn…