Čížek (STAN): V Plzeňském kraji jsme postavili 62 kandidátek do komunálních voleb

19.08.2018 20:18

Do komunálních voleb 2018 postavilo hnutí Starostové a nezávislí pod hlavičkou STAN nebo ve spolupráci s místními sdruženími 62 kandidátních listin, z toho 10 koaličních (2x s KDU-ČSL, 1x s TOP09, 1x s TOP09 a ODS, 1x PRO Zdraví a Sport a 5x s Občané patrioti a Svobodní).

Čížek (STAN): V Plzeňském kraji jsme postavili 62 kandidátek do komunálních voleb
Foto: www.regionpodlupou.cz
Popisek: Pavel Čížek

Několik našich registrovaných příznivců a členů v rámci předvolební kampaně sbíralo podpisy a podávalo občanskou kandidátku. „Dohromady je to téměř 900 lidí, kteří se ve spolupráci se STAN chtějí aktivně podílet na chodu svých obcí, měnit věci k lepšímu a prosazovat naše základní hodnotové patero. Činí mi neskonalou radost, že je stále tolik lidí, kterým není lhostejný osud domovských měst a obcí,“ říká krajský předseda STAN Pavel Čížek.

Seznam větších měst a obcí s našimi kandidáty:

Hodnotové patero

1) Cílem hnutí Starostové a nezávislí je vytváření podmínek pro život občanů v právním a fungujícím státě, který se opírá o rozvinutou místní a regionální samosprávu. Stát nemá zasahovat nadbytečně a neoprávněně do činností samospráv.

2) Hnutí chápe výkon veřejných funkcí jako službu občanům s důrazem na svobodu a odpovědnost jednotlivce a solidaritu společenství občanů. Důležitou roli v řešení sociálních problémů mají mít obce a města a získávat k tomu odpovídají prostředky od státu. Sociální problémy je třeba řešit tam, kde vznikají.

3) Hnutí prosazuje průhlednost veřejného života, potírání korupce a je proti zneužívání získané moci. Usilujeme o obnovení důvěry v právní řád, zkvalitnění zákonů a vymahatelnost práva. Odmítáme veškeré projevy národnostní, náboženské a rasové nesnášenlivosti. Nespolupracujeme s nedemokratickými a extremistickými silami.

4) Do veřejných funkcí prosazujeme osobnosti – schopné, zodpovědné a sebevědomé občany, kteří dokážou převzít odpovědnost sami za sebe, rodinu, obec, kraj, stát a život budoucích generací a výsledky jejich práce a činnosti svědčí o takto nabytých zkušenostech.

5) K základním prioritám hnutí patří odpovědné hospodaření, kvalitní vzdělávací systém, péče o životní prostředí a zachování kulturního dědictví. Investice do vzdělání je zárukou budoucí prosperity, jež však musí být

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hašek (PRO): Věda a výzkum patří pod školství. Ukončete tu šarádu s hledáním ministra

18:14 Hašek (PRO): Věda a výzkum patří pod školství. Ukončete tu šarádu s hledáním ministra

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k hledání nového ministra pro vědu a výzkum.