Europoslanec Zdechovský žádá o vyhoštění norské velvyslankyně z České republiky

06.10.2015 14:19

Norsko ukradlo Michalákové děti. Zdechovský žádá o vyhoštění norské velvyslankyně z České republiky.

Europoslanec Zdechovský žádá o vyhoštění norské velvyslankyně z České republiky
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

Norsko poslalo mladšího syna Evy Michalákové k adopci. Ke staršímu synovi jí odebrali rodičovská práva. Matka tak ztratila absolutní kontakt se svými syny, které ji v roce 2011 norské úřady kvůli údajnému a neprokázanému zneužívání odebraly.

„Norsko ukradlo české matce děti. Je to nevídané a připomíná mi to nacistické postupy. Obracím se na premiéra Bohuslava Sobotku, aby přerušil diplomatické vztahy s Norskem, a budu žádat o okamžitý odchod norské velvyslankyně,“ vyjádřil se europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL), který přes rok bojuje za navrácení obou synů matce. Na začátku letošní roku upozorňoval, že Norsko se stále snaží dát děti k adopci.

Barnevernet odebral děti Evě Michalákové především na základě dvou posudků psychologů, kteří děti zkoumali několik měsíců po jejich odebrání. Oba posudky vyzněly v neprospěch navrácení do biologické rodiny Evy Michalákové. Za české děti se postavili i europoslanci, desítky z nich poslaly vloni na podzim otevřený dopis do Norska. Iniciátorem byl právě Zdechovský. Po celé České republice se poslední rok konalo několik protestů proti norských praktikám.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): Princip jedné Číny

4:31 Filip (KSČM): Princip jedné Číny

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání čínského prezidenta Si Ťin-pchinga v evrops…