Falbr (ČSSD): EP rozhodne o pomoci nejchudším občanům

26.02.2014 10:22

Už zítra bude Evropský parlament hlasovat o neformální dohodě s Radou, v rámci níž EP prosadil pokračování programu EU na pomoc nejchudším občanům do roku 2020.

Falbr (ČSSD): EP rozhodne o pomoci nejchudším občanům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý europoslanec Richard Falbr (ČSSD), šéf tripartity v Ústeckém kraji.

Díky Parlamentu zůstane objem prostředků FEAD (Fund for European Aid to the Most Deprived) na úrovni 3,5 miliard eur. Fond by měl být plně funkční s okamžitou platností a bude tak moci splatit všechny faktury od 1. ledna 2014. Nový fond se kromě distribuce potravin zaměří také na poskytování základní materiální pomoci a financování opatření sociálního začleňování nejchudších občanů EU.

Ve Výboru pro zaměstnanost a sociální věci jsme nový fond schválili v prosinci minulého roku. Progresivní aliance Socialistů a demokratů v EP se zasadila o navýšení prostředků z 2,5 mld eur (navrhovaných Evropskou komisí) na 3,5 mld eur. Ačkoli tato částka není zcela dostačující, Fond evropské pomoci nejchudším osobám je vyjádřením evropské solidarity s těmi, jež krize zasáhla nejvíce. Proto věřím, že bude zítra schválen naprostou většinou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): Princip jedné Číny

4:31 Filip (KSČM): Princip jedné Číny

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání čínského prezidenta Si Ťin-pchinga v evrops…