Fiala (ODS): Komentář ke slovům prezidenta Zemana

28.03.2016 13:11

Komentář Petra Fialy ke slovům prezidenta Zemana

Fiala (ODS):  Komentář ke slovům prezidenta Zemana
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

Miloš Zeman žil v jiné zemi než já. Cítil se závislý na USA a podléhající EU. Že nám to neřekl dříve - místo toho donedávna kritizoval Nečasovu vládu a svého předchůdce V. Klause, že jsou málo pro evropskou integraci. Napravil to vyvěšením vlajky EU na Hradě. Teď „prozřel“. Jaká vlajka tam bude viset teď?

Zpochybňovat a veřejně kritizovat dosavadní zahraničně politikou orientaci České republiky ze strany hlavy státu povede k jedinému: znejistění spojenců a ztráty respektu u všech.

Současná zahraniční politika srozumitelná není

Levicové překrucování skutečnosti nezná mezí. Zahraniční politika pravicových vlád byla nezávislá a odpovědná, ale hlavně byla srozumitelná. Nikomu nepodléhala, v EU jsme byli schopni hájit zájmy ČR mnohem lépe než Sobotkova vláda.

Současná zahraniční politika prezidenta Zemana a premiéra Sobotky srozumitelná není.

A v čem jsme podléhali USA? Kam na to pan prezident chodí? Vysvětlení je jediné: místo euroatlantické spolupráce nás chce posunout k východu, ke kterému se pravě on chová submisivně, abych použil jeho slova. To ale není žádný rozumný zahraničně politický ani bezpečnostní koncept. Rozvíjet ekonomické vztahy s Čínou je správné, kvůli tomu ale nesmíme padat na kolena a popírat hodnoty, které jsme dosud vyznávali.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…