Fiala (ODS): Proboha, nechme to na Američanech, volí si svého prezidenta

23.07.2016 16:19

Předseda ODS Petr Fiala k americkým volbám

Fiala (ODS): Proboha, nechme to na Američanech, volí si svého prezidenta
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

Nestačím se divit, kolik lidí u nás radí Američanům, koho mají volit. A republikánským voličům rovnou říkají, jak jsou pomýlení, když volí Trumpa. Proboha, nechme to na Američanech, volí si svého prezidenta!

Naštěstí je jim úplně jedno, co si o tom myslí nějaký chytrák z Prahy. S Andrejem Babišem a Milošem Zemanem jako nejoblíbenějšími politiky nemáme právo nad nikým ohrnovat nos. Ano, jako Američan bych to lehké neměl, Trump není můj šálek čaje a H. Clintonovou bych volit nedokázal. Jenže nejsem občan USA a ani radit jim naštěstí nemusím. Místo toho bychom mohli přemýšlet nad tím, co se stane po volbách. Signály z USA jsou srozumitelné, od Clintonové zaznívají opatrně, od Trumpa naplno: milí Evropané, už se tolik nebudeme starat o vaši obranu, máme toho dost, snažte se trochu víc sami.

Co z toho pro nás plyne? Spolupracovat v Evropě v bezpečnostních otázkách, dát více peněz na modernizaci naší armády a na budování aktivních záloh, přehodnotit bezpečnostní priority, dodržovat závazky v NATO včetně finančních příslibů atd. Nestarejme se tolik o to, koho si zvolí Američané, ale o to, že se nebudou tolik starat o nás. Nebudeme-li nic dělat, v nebezpečném světě na to doplatíme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hlas: Babiš je Slovák. Takže pokud by pro něj bylo spojení s Ruskem výhodné, navleče rudou košili

18:14 Hlas: Babiš je Slovák. Takže pokud by pro něj bylo spojení s Ruskem výhodné, navleče rudou košili

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k k Andreji Babišovi a EU.