Fiala (SPD): Euro znamená nadvládu Bruselu a konec nezávislosti našeho státu

18.03.2024 8:05 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k euru.

Fiala (SPD): Euro znamená nadvládu Bruselu a konec nezávislosti našeho státu
Foto: Screen: CNN Prima News
Popisek: Radim Fiala v Partii.

Euro znamená nadvládu Bruselu a konec nezávislosti našeho státu. V souvislosti s eurem se bohužel vede jen technicistní debata, zda Česká republika splňuje Maastrichtská kritéria. Když už jsme u toho, sama eurozóna nesplňuje svá vlastní kritéria Paktu stability a růstu a státy eurozóny je neustále porušují. Bohužel ale v diskusi nezaznívá nejzásadnější argument, a to, že euro a eurozóna znamená nadvládu Bruselu (a Frankfurtu nad Mohanem se sídlem Evropské centrální banky) a konec nezávislosti našeho státu. Euro je politický projekt k vytvoření centralizované Evropy a nepřináší ekonomický prospěch.

Tehdejší německý kancléř Gerhard Schröder v souvislosti s eurem řekl, že éra nezávislých národních fiskálních a hospodářských politik skončila. Velké množství ekonomů a politiků se totiž shodne, že dlouhodobě nelze udržet unii měnovou bez unie fiskální a unii fiskální bez unie politické. Tedy, že je třeba mít společný rozpočet, harmonizované daně a následně centrální unijní vládu.

Zastánci evropské centralizace a EU postupuje chytře. Nejdříve vytvoří problém a následně požaduje další pravomoci, aby ho mohla „řešit“. Vznikl Schengen s volným pohybem osob bez hraničních kontrol a posléze EU požaduje společnou imigrační politiku a přerozdělování imigrantů. A dále požaduje i pravomoci v oblasti vnitra a bezpečnosti… EU vytváří společný trh a pod touto záminkou chce regulovat zbraně, ekologické standardy a vlastně kde co…

Nyní euro funguje jen za cenu obrovských fiskálních transferů od bohatších států ke státům chudým a vede k fiskální neodpovědnosti. Logicky to tlačí k vytvoření jednotného silného rozpočtu, daní a jednotného státu. To my nechceme!

Chceme, abychom si v naší zemi rozhodovali sami! Chceme suverénní Českou republiku spolupracující s ostatními evropskými státy na základě dobrovolnosti a bez nátlaku bruselského centra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

14:04 Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k svobodě slova v Evropské unii