Fiedler (Úsvit-NK): Rok od výbuchu ve Vrběticích

13.10.2015 17:26

Od prvního výbuchu munice v areálu Vrbětických skladů uběhne v pátek 16.10. přesně jeden rok. Dodnes nebyly ze strany dotčených ministerstev a státních orgánů sděleny žádné závěry vyšetřování a šetření, co bylo příčinou výbuchů, kdo nese odpovědnost za ohrožení bezpečnosti občanů okolních obcí a zda nakládání a obchodování s tam uskladněnou municí probíhalo v souladu s našimi zákony?

Fiedler (Úsvit-NK): Rok od výbuchu ve Vrběticích
Foto: Archiv časopisu Green
Popisek: Karel Fiedler.

Na dnešní den, přesně po deseti měsících od prvního projednávání petice Vrbětických občanů proto svolal zpravodaj této petice a místopředseda Petičního výboru Ing. Karel Fiedler (Úsvit – NK) pokračování přerušeného projednávání této petice. Podle našich informací se tentokráte projednávání petice zúčastní i pozvaní ministři vnitra a obrany Milan Chovanec a Martin Stropnický.

Očekáváme, že nejen petentům, ale i široké občanské veřejnosti budou konečně sděleny alespoň dílčí informace o okolnostech a příčinách Vrbětických výbuchů a odpovědnosti za ně.

Karel Fiedler, poslanec, místopředseda Petičního výboru

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Výborný: Budeme tyto věci mít pod kontrolou

19:02 Ministr Výborný: Budeme tyto věci mít pod kontrolou

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…