Filip (KSČM): Práce jako měřítko hodnot

01.05.2017 19:30

Svátek práce je neustále aktuální. Uvedl to dnes ve svém projevu k několika stovkám lidí shromážděných u českobudějovického KD Slavie místopředseda poslanecké sněmovny a předseda ÚV KSČM Vojtěch Filip.

Filip (KSČM): Práce jako měřítko hodnot
Foto: Archiv KSČM
Popisek: Vojtěch Filip

„Svátek práce neztratil na aktuálnosti, protože i v 21. století pořád platí, že někteří lidé respektují práci jako měřítko hodnot. Pro jiné představuje hodnotu majetek, ať už jakkoli nabitý. A právě v konfliktu mezi prací a kapitálem je důležitost prvomájového svátku,“ prohlásil Filip.

Neopomněl rovněž zmínit, že letos v listopadu si budeme připomínat stoleté výročí Dekretu o míru jako jednoho ze základních dokumentů, který vedl ke skončení první světové války. „Ani Dekret o míru neztratil nic ze své aktuálnosti, protože i nyní bohužel platí, že vojenské konflikty ohrožují zdraví, životy, ale i samotnou lidskou důstojnost,“ připojil předseda ÚV KSČM.

Letošní rok na politické scéně je podle něj ve znamení voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. Ty se uskuteční koncem října a budou mít klíčový význam pro další směřování naší země. „Lidé mají na podzim šanci rozhodnout o změně a dát hlas těm, co vyznávají práci jako svou prioritu,“ řekl Filip a na závěr popřál všem přítomným krásný první máj nejen jako Svátek práce, ale také v souvislosti s jeho Máchovským rozměrem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…