Filip (KSČM): Více petičních výborů umožňuje pohled na celou situaci z různých úhlů

26.03.2015 11:49

KSČM vypracovala protestní petici, která přesahuje horizont konvoje

Filip (KSČM): Více petičních výborů umožňuje pohled na celou situaci z různých úhlů
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Na webových stránkách, sociálních sítích i prostřednictvím dalších nosičů se začala šířit petice KSČM, určená Vládě České republiky a Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR. 

Petiční výbor v ní vyzývá k projevení nesouhlasu s přítomností amerických vojáků na českém území či umístěním jakýchkoliv cizích vojenských základen. Vypracování petice sice souvisí s citlivě vnímaným průjezdem konvoje vojenské techniky americké armády, KSČM však problematiku vnímá šířeji. „Chceme, aby evropská bezpečnost byla budována jako celoevropská obranná platforma, aby se nepodřizovala zájmům cizích velmocí,“ uvádí text. Podobnou akci pořádají také občanské iniciativy.

Podle předsedy ÚV KSČM Filipa Vojtěcha KSČM podporuje všechny iniciativy, které dávají občanům prostor vyjádřit se proti přítomnosti cizích vojsk a umístění jakýchkoli cizích vojenských základen na našem území. „Je dobře, že existuje více petičních výborů, což umožňuje pohled na celou situaci z různých úhlů a zapojení širšího občanského spektra. KSČM vyzývá občany, aby svým aktivním přístupem - účastí u petičních stánků, na demonstracích či prvomájových akcích – projevili svůj nesouhlas se stávající politikou vměšování se do záležitostí suverénních států a podpořili mírové snahy, které naše strana prosazuje dlouhodobě,“ uvedl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

12:06 Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

Odpovědi na otázky voličů, publikované na svém veřejném facebookovém profilu