Fischerová (ODS): Služební zákon by neměl být schválen tak rychle

02.03.2014 22:19

Již 3. setkání v letošním roce se uskutečnilo tentokráte ve Velké Losenici se starosty Svazku obcí „Pod Peperkem“ a okolními obcemi na Žďársku.

Fischerová (ODS): Služební zákon by neměl být schválen tak rychle
Foto: ods.cz
Popisek: Poslankyně za ODS Jana Fischerová

„Pro svoji práci ve Výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj je velmi důležitá zpětná vazba starostů na aktuálně projednávané zákony, které se nejvíce dotknou právě jich.“ říká poslankyně.

Setkání proběhlo v pondělí 24. února ve Velké Losenici a mezi nejdiskutovanější témata patřila Novela zákona o registru smluv, Zákon o nejvyšším kontrolním úřadu, stav zdravotnictví po zrušení regulačních poplatků či Služební zákon.

„S pány starosty jsme se shodli, že Služební zákon by neměl být schválen tak rychle. Preferují důkladné zpracování v delším časovém horizontu. Dále se potvrdila má domněnka, že Novelou zákona o registru smluv se zvýší byrokracie s minimálním dopadem na zlepšení služeb veřejnosti. Většina přítomných starostů se své profesi věnuje přes 20 let a vyjadřují se k aktuálním otázkám dle svých praktických zkušeností a ne dle stranické příslušnosti,“ sděluje závěry setkání Jana Fischerová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Fischerová - profil

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Fiala měl dávno toho bezcitného cynika Novotného vyloučit

16:14 Kubisková (Přísaha): Fiala měl dávno toho bezcitného cynika Novotného vyloučit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řeporyjskému starostovi Pavlu Novotnému a jeho hrub…