Flachs (SPD): 2016 – rok islámského terorismu v Evropě

31.12.2016 10:59

Tento rok byl ve znamení islámského terorismu v západní Evropě. Vývoj však nebyl překvapivý. Například ve Francii je již dnes více praktikujících muslimů (3,8 %) než praktikujících katolíků (2,9 %), přestože je Francie považována za křesťanskou zemi.

Flachs (SPD): 2016 – rok islámského terorismu v Evropě
Foto: spo-milevsko.eu
Popisek: Robert Flachs

Dalším příkladem může být Německo. Počet muslimů se zde za poslední čtyři roky zvýšil o 1,2 miliónů. Téměř desetina novorozenců v Německu jsou muslimové. Tato čísla dokládají, že podhoubí islámského terorismu má v Evropě stále lepší pozici. Ne každý muslim podporuje teroristické akce, ale skutečnost, že většina teroristických útoků se udála právě v zemích s největší muslimskou menšinou, je zřejmý.

Oficiální sdělovací prostředky i politici se nám snaží namluvit, že se nic převratného neděje – terorismus byl v Evropě přeci přítomný vždy. Samozřejmě terorismus IRA nebo Basků byl v 70. letech minulého století obrovským problémem, avšak určitě to není důvodem k importu dalšího terorismu z jiných oblastí. Zvláště poté, co teroristické útoky za nimiž stály tradiční evropské národy, jsou na ústupu. Nelze opomenout skutečnost, že terorismus Irů, Basků i jiných národů vycházel ze snahy dosáhnout práva na sebeurčení těchto národů. Obdobným způsobem se na problém dívají islámští teroristé – v jejich očích se jedná o spravedlivou válku, kterou nelze na klasickém bojišti s armádami NATO vyhrát.

Dlouhodobé teroristické útoky v muslimských zemích k ničemu nevedly. Proto byly přesunuty do západoevropských zemích. Tyto útoky mají u sdělovacích prostředků daleko větší „úspěch“ než útoky v muslimském světě. Ať na tržišti v Iráku, Pákistánu roztrhají nastražené bomby jakýkoli počet civilistů, prakticky nikoho to v Evropě i v USA nezajímá. Pro sdělovací prostředky teroristické útoky ve vzdálených zemích zevšedněly. Občas buňky Islámského státu vymyslí nové neotřelé způsoby zabíjení, které sledovanost zvýší. Jedná se o hromadné popravy nebo do detailu propracované upalování zajatců. Přesun teroristických aktivit do Evropy však splnil svůj účel. I pouhá hrozba terorismu stojí daňového poplatníka západních států nemalé peníze. Cena teroristického útoku je v obrovském nepoměru k výdajům států, které se takovému činu brání. To je přesně to, co islamisté chtěli dosáhnout, neboť přímý boj s americkou armádou je daleko méně efektivní.

Oproti terorismu z předchozích dekád, islámským teroristům nejde o určitou skupinu osob (britští, španělští vojáci, židé atd.). Islámští teroristé mají volný prostor působnosti. Nespojuje je jednotné vedení či konkrétní úkol. V tom je jejich síla. Mohou útočit prakticky kdekoli a proti jakýmkoli snadným cílům. Neozbrojené ženy, děti, davy. Je prakticky jedno, kde, kdy a na co útočí. Jediným měřítkem je upoutat na sebe sdělovací prostředky, což se jim vskutku daří.

Po celý rok jsme byli doslova zaplaveni zprávami o teroristických útocích, teroristických hrozbách a protiteroristických opatřeních, které se týkali přímo nás. Terorismus již není něco vzdáleného. Terorismus, který se dříve týkal jen některých oblastí (Severní Irsko, Baskicko, Palestina, Turecko atd.), se stal všudypřítomným. Doslova každá země Evropy musí činit protiopatření. V roce 2016 terorismus zasáhl i Českou republiku – obětí teroristického útoku v Berlíně se stala žena z jižních Čech.

Záleží jen na nás jak se problému terorismu postavíme. Zda Evropa začne bránit své tradice nebo budou včele i nadále ti, kteří chtějí přeměnit Evropu v multikulturní kotel, kde zastánci tradičních národů jsou zesměšňováni a kriminalizováni. Pokud se postoj evropských zemí nezmění, není těžké předpovědět jejich budoucnost. Porodnost, náboženská aktivita a schopnost sebeobětování zcela zřejmě ukazuje, jací lidé budou mít v Evropě po období tzv. tavícího se kotle navrch.

Zde je výběr nejznámějších teroristických útoků v západních zemích – přehled je možné najít na webových stránkách autora - teroristické útoky v Evropě - 2016.

1.1. 2016 - Valence - Francie - útočník původem z Tuniska najel autem na vojenskou hlídku (6 zraněných).

22. 3. 2016 - Brusel - Belgie - útok na mezinárodní letiště Zaventem a stanici bruselského metra Maelbeek (34 mrtvých, 340 zraněných). Země původu atentátníků – Maroko, Belgie. Mimochodem Mohamed Abrini a Najim Laachraoui byli stíháni již před útokem v souvislosti s terorismem. Brahima Bakraouiho dokonce Turecko s varováním, avšak v Belgii byl propuštěn na svobodu.

18. 6. 2016 – Würzburg – Německo – afgánský uprchlík napadl sekyrou cestující ve vlaku – 4 těžce zranění.

14. 7. 2016 – Nice – Francie - Mohamed Lahouaiej Bouhlel tuniského původu najel na promenádě nákladním automobilem do davu 30 tisíc lidí. Zabil 84 lidí a 202 lidí zranil.

24. 7. 2016 - Ansbach – Německo – syrský uprchlík se odpálil v historickém centru – 12 zraněných

26. 7. 2016 – Rouen – Francie – Abdel Málik a Adel Kermiche podřízli v kostele 86letého faráře. Jeden z útočníků se několikrát pokusil zapojit do bojů v Sýrii a byl monitorován.

19. 12. 2016 Berlín – Německo – uprchlík Tunisan Anis Amrin zavraždil polského řidiče nákladního vozidla, s kterým následně zaútočil na adventní trhy v centru města. Mezi 12 mrtvými je i žena z jižních Čech. V Tunisku byl odsouzen za loupež. Jako emigrant podpálil v Itálii školu a páchal trestnou činnost. Přestože měl být z Itálie vyhoštěn, byl propuštěn a mohl tak odjet do Německa. V Německu byla jeho žádost o azyl odmítnuta a čekal na vyhoštění. Německá policie byla před tímto teroristou varována v září a v říjnu marockou tajnou službou. (12 mrtvých, 48 zraněných).

Pro přehlednost si můžeme připomenout i teroristické útoky z konce roku 2015:

13. 11. 2015 – útoky v Paříži – Francie – 129 mrtvých, 350 zraněných

31. 10 2015 – Sinaj - Egypt – výbuch bomby na palubě ruského letounu způsobil smrt 224 cestujících.
Robert Flachs - Svoboda a přímá demokracie - Jihočeský kraj

Mgr. Robert Flachs

  • BPP
  • bez politické příslušnosti
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…