Fleischer (SPR-RSČ): Mocní zneužívají tříštění sil a nejednoty občanů

18.05.2018 5:37

Politika je špinavá věc – odpovídá mi asi 37 letý muž, nesoucí dítě. Další – důchodce – politika mě nezajímá, to jsou samí gauneři a zloději. To je část mého průzkumu v ulicích krajských měst v předvolební kampani v roce 2017.

Fleischer (SPR-RSČ): Mocní zneužívají tříštění sil a nejednoty občanů
Foto: archiv
Popisek: místopředseda SPR-RSČ Karel Fleischer

Občané tedy obecně považují politiku a politiky za něco nízkého a špinavého, za něco kriminálního a podlého, za něco prospěchářského a lživého. Všímáte si? Ani jedno pozitivní hodnocení. Zkuste si to sami, ptejte se lidí. Odpoví vám stejně.

V takovém prostředí člověk, který žil celá léta jako obyčejný pracující, OSVČ, nebo i nezaměstnaný, a který by chtěl vstoupit do politiky, aby alespoň něco změnil tak, jak by se mu to líbilo, v takovém prostředí nemá šanci se dostat dál do volitelných funkcí.

Kdo jsem vlastně já? Jsem přesně to, co jsem popsal. Běžný člověk, který po škole šel na vojnu a pak pracovat. Měl jsem možnost poznat život v zahraničí a pak přišla naděje nás všech – sametová revoluce. Tehdy jsme se všichni zase sešli na náměstích a v naději na lepší dobu jsme poslouchali řečníky a netušili, že jsou velmi dobře dopředu připraveni.

Ta doba nám některým dala pár šťastných let samostatného podnikání, kdy se nám dařilo a vydělávali jsme poctivě a pouhým prodejem dovozového zboží, nebo poskytováním služeb.

A pak nastalo období, které by se dalo nazvat obdobím temna. Vraždění bílých koní, podvodné nákupy zboží bez placení, zneužívání informací tehdejšími politiky, které jim dnes vyneslo miliardy korun. Nekalé obchody s pozemky, bytovými domy, vše s nějakým tím známým v zastupitelstvu. A společný jmenovatel? ODS a ČSSD. Strany, které jsou spolu v každém zastupitelstvu, v každém parlamentu ve všech obdobích. A jejich přínos? Pro občany staré známé utahování opasků a pro ně miliardy, luxusní vily, řada nájemních domů a bytů, pozemky, které čekají na to, až k nim dorostou města a pak nabydou hodnotu tisícinásobně. Podle Václava Klause rovný boj a stejná startovací čára, podle mě nerovné postavení občana a nadobčana.

Ty bývalé šťastné OSVČ již dnes nemají nic, jen exekuce. Už nepodnikají, protože jim soukromý exekutor zabavil věci k podnikání a uťal veškeré příjmy.

Zaměstnanci se zmítají v bídě a chodí na 12 hodin do práce, což zděsilo americkou novinářku, která byla nedávno na konferenci novinářů v Brně a já zašel na kus řeči, abych jednak poreferoval o poměrech v ČR a dozvěděl se něco o životě v USA od těch, kteří se tam narodili. Informace, že v USA jsou oficielně povoleny pracovní dny jen o osmi hodinách, je jen jedna z mnoha. Tématem rozhovorů byly i exekuce a cenzura v ČR. Novináři mě přesvědčovali, že si v podstatě píší co chtějí a já se o tom přesvědčil – o prezidentu Trumpovi nepsali nic hezkého, přesto noviny vyšly. O Facebooku psali novináři tvrdou kritiku na zneužívání dat a nikdo jim článek nezarazil. V České republice stačí napsat větu na Facebooku a máte blokaci na několik dní. Američané? Ti s tím nemají nic společného, nemohou stíhat sledovat miliardy profilů a blokovat je za věty v cizích jazycích. Čeští cenzoři se o to postarají, stejně jako v ostatních neprávních a nedemokratickcýh zemích.

Mnozí kritizují USA a Rusko, že tyto země zbohatly na krvi a vydírání lidí. A copak v ČR to bylo jinak? Dnes jsou v bankách již dávno zlegalizované peníze těch, kteří házeli své bílé koně do Sečské přehrady a dělali kdovíco. Dnes se cpou do politiky, protože moc peněz jim nestačí, potřebují ještě pravomoce a informace poslance a ministra.

Jak to vypadá, když kandiduje obyčejný člověk jste mohli vidět na mém případě. Česká televize si sama vybrala kdo bude volitelný a kdo ne. A tak zase vládne ČSSD v pozadí s ODS a k tomu všudypřítomná TOP09 a KDU-ČSL a růžky vystrkuje i KSČM, která se cítí silná, protože Babiš spoléhá na její podporu své vlády.

Mezitím občané chodí na 12 i 24 hodin do práce a nemají ani na jídlo. Nájmy a spotřebitelské ceny vzrostly na úroveň Rakouska, kde ale občané mají mzdy až 4x vyšší. Podstatou totiž je co si mohu koupit za hodinu práce. V ČR má skoro 2 miliony lidí exekuce, a většina se musí nějak protloukat šedou ekonomikou, protože normálně by jim ze mzdy nezbylo nic, díky špatnému zákonu, který neumožňuje exekuci jen jedním způsobem. Bere všechno a z čeho má občan platit nájem a jídlo, nebo dopravu a léky a oblečení – to politiky nezajímá.

Místo toho, aby se lidé semknuli, bijí se navzájem i ti dole. I když příznivci SPD v podstatě citují náš program, nadávají mi a zesměšńují mě a naši stranu.

Herci v divadlech se nám smějí a obviňují nás z rasismu, ačkoliv nikdo z nás nikomu neublížil. A právě hra Divadla Husa na provázku, kde Ježíš má znásilňovat muslimku, zdvihla vlnu odporu, ale očekávaná jednota občanů se nekonala.

Když jsem byl jednat s policií a magistrátem o akci, která mj. má být kritikou posměšků herců divadla, na počátek jednání prohlásil zástupce církve, že se od nás distancuje. Církev se distancuje od lidí? Vždyť já sám jsem katolík a věřící člověk! A teď jsem si před svědky vyslechl, že se církev od nás distancuje? Informace, která vzbudila údiv u zástupců policie i magistrátu města Brna. Vždyť přece chci totéž, co církev – někdo se chystá urážet Ježíše a já chci protestovat, stejně jako církev. Nebo církev je něco jiného, než věřící člověk?

Nejednota lidí umožňuje ksindlu bohatnout a okrádat nás a zesměšňovat úmyslně špatnými zákony i prostřednictvím komediantů, kteří nás nazývají rasisty, fašisty a přitom jsou to oni, kdo dychtí po krvi, protože provokativní hra nemůže zůstat bez následků. Dotýká se muslimů a zbytečně popichuje, jakoby bylo cílem zničit poslední baštu klidu v Evropě a vyvolat zde rozbroje mezi muslimy a katolíky.

A já jako občan? Opět jsem mimo. Církev se ode mě distancovala a nazvala mě extrémistou. Kdo čte moje články, udělá si obrázek sám. Jsem já extrémista? A proč bych jim měl být?

Přirozeností obyčejných lidí, mezi které se počítám, je mít klid a kde bydlet a co jíst a bavit se s přáteli. To nám ale upírají politici za podpory herců a některých novinářů.

Možná je čas opravdu vyměnit celou politickou reprezentaci a je určitě čas, aby se do politiky hlásili lidé ze života, běžní občané s nestranným pohledem na věci.

Zahoďme nálepkování, kterým nás politici a média rozdělují a spojme se! To je totiž to, čeho se gauneři u moci bojí nejvíce – jednoty národa a odvahy běžných občanů vstoupit do politiky.

Karel Fleischer
místoředseda SPR-RSČ Miroslava Sládka
předseda MO Brno SPR-RSČ Miroslava Sládka
Lídr kandidátky SPR-RSČ Miroslava Sládka do zastupitelstva města Brna 2018

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Bez války by Fialova vláda přišla o poslední téma

10:14 Schillerová (ANO): Bez války by Fialova vláda přišla o poslední téma

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k antikampani koalice SPOLU.