Gabriel (ODS): Co nás ještě čeká?

27.08.2013 6:30

Ač se nám rozeběhla příprava na mimořádné volby, stále je ještě léto a prázdniny a vlastně trochu i tzv. okurková sezóna.

Gabriel (ODS): Co nás ještě čeká?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební místnost

A tak se rozeběhly spekulace o místech na kandidátních listinách, objevují se informace o nových stranách, průzkumy se předhánějí s prognózami. Stále více se spekuluje i o straně, s kterou by své jméno spojil exprezident profesor Václav Klaus a kdo vše by s touto stranou spojil své jméno, kdo vše by se zapojil do takového projektu. Za sebe musím uvést, že jsem dlouho doufal v návrat pana Václava Klause do ODS a to v jakékoli pozici. To, že tento návrat pan prezident Klaus odmítl, je vzhledem k situaci v ODS obrovská škoda, ale nelze se mu po některých výrocích našich představitelů divit. Zároveň bychom měli také analyzovat výhrady, které k nám a k ODS pan prezident má. Nejsou to výhrady jen jeho, jsou to obecně výhrady široké členské základny. Ta vždy pana profesora respektovala, a i když s některými kroky nemusela souhlasit, vždy se napříč ODS diskutovaly. To se v poslední době neděje, vedení ODS zůstává částečně odtrženo od řadových členů, místo pravicového programu, který je mnohými levicově zaměřenými politiky haněn, se topíme v žabomyších bojích uvnitř strany. Odmítáme diskusi, vylučujeme členy, případně někteří odcházejí a my se z toho ještě radujeme. Mrzí mne odchod každého člena ODS a to bez ohledu na jeho jméno, ale už proto, že slábne naše členská základna, která by měla být základem úspěchu každé strany a základnou myšlenek. Na stranu druhou, pokud se někdo rozhodne odejít, možná by bylo vhodné mu poděkovat za jeho práci a ne se radovat. Celkově působíme dojmem, který pravicového voliče opravdu neosloví.

Díky tomu nejsme schopni pojmenovat problémy naší země, jasně na ně ukázat a nabídnout naše řešení. Volič ODS je vlastně dnes zmatený a neví, co se děje, a tak je tomu i v členské základně. Rád bych, abychom začali u vysvětlení, proč jsme činili kroky, které členská základna a naši voliči nepochopili, a které směřovaly proti našemu programu. Dále bychom se neměli zaklínat termínem voleb a měli bychom diskutovat uvnitř strany o tom, jak dále. Nejen v těchto volbách, ale hlavně do budoucna, protože pravicová politika bude mít vždy své místo a ODS by se k této politice měla jasně přihlásit jak svým programem, tak návratem k jasnému pravicovému programu, který shrnují i Poděbradské artikuly. Následně už nikdy nesmíme opakovat chyby, kterých jsme prostě v posledních letech nakupili dost. Chybuje každý, ale jen slaboch to neumí přiznat. Ukažme svoji sílu, semkněme se, vyříkejme si problémy za zavřenými dveřmi, nabídněme náš program a naši sílu našim občanům.

Jan Gabriel
Pověřený vedením OS ODS Praha 11

Bc. Jan Gabriel

  • BPP
  • ředitel Domu seniorů Liberec - Františkov, předseda APSS LK
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

8:05 Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k podpoře enviromentální výchovy