Globočník (SZ): Rád bych vlil novou energii do žil

31.01.2017 13:03

Zelení v Ústeckém kraji si zvolili nové vedení. Povede je Petr Globočník. Prioritami na další období jsou: zdravý život ve městech, dostatek moderních pracovních míst, kraj otevřený lidem, vzkvétající životní prostředí, zájmy a práva občanů. Nové vedení bude Zelené zastupovat dva roky.

Globočník (SZ): Rád bych vlil novou energii do žil
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

V čele pětičlenné rady bude stát Petr Globočník, lokální konzultant v agentuře pro sociální začleňování z Litvínova. Jeho místopředsedy budou Adam Souček, krajský úředník z Teplic, a Karel Karika, místostarosta městského obvodu Ústí nad Labem střed a místní aktivista. Dále v krajském vedení zasednou Štěpánka Hubertová, učitelka z Klášterce nad Ohří a Lenka Simerská z Litoměřic, socioložka, odbornice na rovné příležitosti a pracovní trh.

Hlavními tématy Zelených v Ústeckém kraji budou: čistý vzduch, nová, moderní pracovní místa, podpora místního a regionálního podnikání, obnova kraje po těžbě uhlí, dostupná zdravotní péče a kvalitní vzdělání, průhledné a zodpovědné hospodaření kraje, úřady otevřené lidem a neodmyslitelné téma Zelených ochrana přírody a krajiny. Stěžejní pro Zelené budou místní kauzy: spalovna v Komořanech, nekvalitně provedená dostavba dálnice D8 a možná bezpečnostní rizika, jež z toho plynou, sklad olejů v Ústí nad Labem-Vaňově, jezy na Labi či znovuzprovoznění oblíbené vlakové trati č. 097 Teplice-Lovosice.

Petr Globočník, předseda Zelených v Ústeckém kraji ke svému zvolení říká: “Rád bych vlil novou energii do žil a ukázal, že Zelení jsou pevnou politickou silou, která hlasitě a neoblomně hájí zájmy občanů. Dbá o podporu kvalitní a spolehlivé dopravy, malého a středního podnikání v regionu, tvorbu pracovních míst, či dostatek míst ve školkách.”

K programovému sjezdu Zelených Globočník dodává: “Našimi tématy jsou a budou zejména doly, ne squatty. Zelené v Ústeckém kraji zajímá těžba uhlí a dopady na zdraví obyvatel a životní prostředí. Téma squattingu rád přenechám svým pražským kolegům. Co se týče údajného obratu Zelených doleva, mým heslem je evoluce, nikoliv revoluce.”

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Nesmíme dopustit, že eurovolby rozhodne Putin a strach

14:04 Gregorová (Piráti): Nesmíme dopustit, že eurovolby rozhodne Putin a strach

Europoslanci odsuzují ruské pokusy o vměšování do dění v Evropském parlamentu a nadcházejících evrop…