Golasowská (KDU-ČSL): Dění v našem regionu je pro mě klíčové

09.08.2015 16:31

Témata, která jsou v regionu aktuální, se rozhodla svým kolegům z poslaneckého klubu KDU-ČSL představit Pavla Golasowská, poslankyně Moravskoslezského kraje. Pozvala je proto na několikadenní setkání.

Golasowská (KDU-ČSL): Dění v našem regionu je pro mě klíčové
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

„Chtěla jsem kolegy z poslaneckého klubu seznámit s naším krajem a děním v něm. Určitě budeme hovořit o ovzduší, podívali jsme se do Třineckých železáren a prohlédli si také areál ubytovny ve Vyšních Lhotách, kde by měli nalézt přístřeší uprchlíci,“ řekla Pavla Golasowská.

Při návštěvě Třineckých železáren se Pavla Golasowská zajímala nejenom o tzv. odprášení, ale také o spolupráci železáren se Středním odborným učilištěm v Třinci.

„Železárny totiž zaměstnávají absolventy hutních oborů. Díky této spolupráci tak najdou mladí uplatnění na trhu práce hned po škole. Je to dobrá inspirace i pro další podniky,“ dodala Golasowská.

Poslanci si prohlédli také ubytovnu ve Vyšních Lhotách, kam vláda plánuje umístit uprchlíky. Právě ve Vyšních Lhotách pobývali uprchlíci i v minulosti.

„Prohlédli jsme si ubytovací zařízení, viděli jsme podmínky, v jakých budou uprchlíci ubytováni, i jeho kapacitu. Doprovodila nás také starostka obce, se kterou jsem v kontaktu. Řešíme spolu, co bude zhruba dvě stě uprchlíků znamenat pro život obce a její obyvatele, jak jsou na jejich přítomnost připraveni,“ doplnila Pavla Golasowská.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Ostudou ČR je ministr pro evropské záležitosti Dvořák, ne nepřijetí eura

20:18 Okamura (SPD): Ostudou ČR je ministr pro evropské záležitosti Dvořák, ne nepřijetí eura

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům ministra pro evropské záležitosti Dvořáka o…