Gros (ODS): Chceme záruky, že Libeňský most je a bude bezpečný

21.10.2019 17:04

Starosta Prahy 8 Ondřej Gros dnes zaslal náměstkovi primátora Adamu Scheinherrovi stanovisko městské části k záměru fakticky řešit situaci okolo Libeňského mostu až za několik let. Stanovisko schválila Rada městské části Praha 8 na svém zasedání dne 16.10.2019.

Gros (ODS): Chceme záruky, že Libeňský most je a bude bezpečný
Foto: Hans Štembera
Popisek: ODS, ilustrační foto

„Jsme silně znepokojeni Vaším vyjádřením k odkladu řešení situace s Libeňským mostem. Osobně mne znepokojuje, že most v havarijním stavu má sloužit beze změny i další dlouhá léta. Proto městská část požaduje záruky a ujištění, že tento provoz je a bude bezpečný a našim občanům nehrozí nebezpečí,“ píše se mimo jiné v dopise.

Rada městské části Praha 8 nesouhlasí s uzavřením Libeňského mostu bez náhradního řešení dopravy po dobu jeho rekonstrukce. Zároveň požaduje v návaznosti na výrazně posunutý termín rekonstrukce Libeňského mostu záruky provozní bezpečnosti mostu do doby, než bude zahájena jeho dosud odkládaná rekonstrukce. Podle vyjádření náměstka primátora Scheinherra má rekonstrukce probíhat v letech 2022 až 2024.

„Požadujeme maximální urychlení přípravy stavby nového Rohanského mostu tak, aby mohlo dojít k jeho výstavbě a zprovoznění ještě před zahájením plánované rekonstrukce Libeňského mostu,“ dodává starosta Prahy 8 Ondřej Gros. Zároveň ve svém dopise doporučuje, aby hl. m. Praha požádalo o prodloužení stávajících platných stavebních povolení na stavbu nového mostu spojujícího Palmovku a Holešovice v místě současného Libeňského mostu. „Je to nutná pojistka pro případ, že by provedení rekonstrukce plánované až za tři roky technický stav Libeňského mostu již neumožňoval a byla by nutná stavba nového mostu,“ vysvětluje starosta Gros.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farhan (ANO): Ten zákon provází neskutečný chaos

21:10 Farhan (ANO): Ten zákon provází neskutečný chaos

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…