Hamáček (ČSSD): Česká republika by měla patřit mezi cíle kuvajtských investic, které nejsou pro naši zemi zanedbatelné

07.04.2016 6:33

Delegace Poslanecké sněmovny navštívila Kuvajt.

Hamáček (ČSSD): Česká republika by měla patřit mezi cíle kuvajtských investic, které nejsou pro naši zemi zanedbatelné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda poslanecké sněmovny Jan Hamáček

V rámci oficiální návštěvy Kuvajtu delegace vedená předsedou Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Janem Hamáčkem jednala s nejvyššími představiteli tohoto státu.

Postupně se zástupci Sněmovny setkali s hlavou státu - emírem Sheikh Sabah Al Ahmed Al Jaber Al Sabahem, s místopředsedou vlády a ministrem zahraničních věcí Sheikh Sabag Al-Khaled Al-Hamad Al-Sabahem a předsedou Národního shromáždění Marzouq Ali Al-Ghanim.

Předmětem jednání byla spolupráce obou zemí, rozvoj vztahů například v oblasti lázeňství a turistiky. „Česká republika by měla patřit mezi cíle kuvajtských investic, které nejsou pro naši zemi zanedbatelné,“ uvedl Hamáček s tím, že Kuvajt patří mezi nejbohatší státy a spravuje fondy, jejichž prostřednictvím investuje v zahraničí. „Mluvili jsme samozřejmě i o situaci v regionu, především v Sýrii, ale i o palestinsko-izrealském konfliktu,“ dodal předseda Sněmovny. Podle něj obě země, byť nejsou velké, mohou hrát důležitou roli prostředníka mezi znesvářenými stranami.

Vztahy mezi oběma zeměmi zástupci České republiky i Kuvajtu vyhodnotili jako velmi dobré, ale obchodní výměna neodpovídá možnému potenciálu. „Dohodli jsme se na způsobech, jak tuto situaci vylepšit,“ uzavřel Hamáček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…