Hanák (ČSSD): Prioritou je ochrana zdraví a životů

29.09.2016 20:20

Za účasti ministra zahraničních věcí Lubomíra Zaorálka a náměstka hejtmana Romana Hanáka byla 29. září 2016 otevřena nová výjezdová základna Zdravotnické záchranné služby ve Znojmě.

Hanák (ČSSD): Prioritou je ochrana zdraví a životů
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

„Toto stanoviště je specifické, budou zde sídlit všechny tři složky Integrovaného záchranného systému. Nyní vzniká nové zázemí pro záchranáře i školící prostory. Prioritou Jihomoravského kraje je ochrana zdraví a životů. Znojmo je druhé největší město Jihomoravského kraje, jsem přesvědčen, že si toto nové stanoviště zaslouží,“ řekl náměstek hejtmana Roman Hanák.

Jak uvedl ředitel Zdravotnické záchranné služby JMK Milan Klusák, Jihomoravský kraj v posledních letech postavil za více než 400 milionů korun čtyři nová výjezdová stanoviště – kromě znojemského již dříve v Brně v Černovicích, Bohunicích a na Ponavě, opravena byla také výjezdová základna v Břeclavi.„Děkuji vedení kraje, který záchranku a zdravotnictví obecně dlouhodobě podporuje,“ řekl ředitel Klusák.

Nová budova má dvě podlaží a plochou střechu. Jsou v ní garáže pro vozidla, jednací a školicí místnosti, sklady včetně úložiště pro kyslík v lahvích a také box pro sanitaci vozidel. Dále je v objektu zázemí pro záchranáře včetně sprch, skladu čistého prádla nebo posilovny i pobytové místnosti posádek se šatnami. V současnosti ve Znojmě působí přes den a noc jedna posádka rychlé lékařské pomoci, ve dne k tomu ještě tři posádky rychlé zdravotnické pomoci bez lékaře a v noci dvě záchranářské posádky bez lékaře.

Stavba tohoto objektu je nejen zásadním přínosem pro organizaci, ale především pro obyvatelstvo v regionu. Územní oddělení Znojmo zasahuje na spádovém území o rozloze 1.590 km2 s více než 110 tisíci obyvateli. Výjezdové týmy vyjíždí ze základen ve Znojmě, Hrušovanech nad Jevišovkou a Šumné. V současné době působí zdravotnická záchranná služba ve Znojmě v již dávno nevyhovujících  podmínkách výjezdové základny, situované v prostorách „staré“ znojemské nemocnice.  Nová základna tak výrazně změní pracovní podmínky zdravotnickým záchranářům na Znojemsku.

Bližší informace jsou uvedeny zde: http://www.zzsjmk.cz/z-tisk-konferenci-a-zprav#c1606 .

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…