Hejtman Hašek: Identifikovali jsme dvaadvacet typů nebezpečí

07.06.2016 18:29

V prostorách velitelství výcviku Vojenské akademie Vyškov se dnes (7. června 2016) pod vedením hejtmana Michala Haška uskutečnilo řádné jednání Bezpečnostní rady Jihomoravského kraje.

Hejtman Hašek: Identifikovali jsme dvaadvacet typů nebezpečí
Foto: red
Popisek: Exhejtman Michal Hašek

Úterní jednání Bezpečnostní rady Jihomoravského kraje se zaměřilo na aktuální informace od Armády ČR, Policie ČR, Hasičského záchranného sboru ČR JMK a Zdravotnické záchranné služby JMK.

"Mluvili jsme o plnění memoranda o vyrozumívání hejtmanů a starostů při mimořádných situacích. Připravili jsme pro starosty školení, abychom je seznámili s nastaveným systémem. Už několikrát jsem se osobně přesvědčil, ze funguje a funguje dobře," uvedl hejtman Hašek.

Zástupci Jaderné elektrárny Dukovany seznámili členy bezpečnostní rady s fungováním informačního střediska, kde by v případě potřeby získala média veškeré potřebné informace, jež by dále předávali novináři veřejnosti.

"Informoval jsem bezpečností radu také o schůzce s policejním prezidentem, na které jsme mluvili o fungování letecké záchranné služby na jižní Moravě od 1. ledna 2017. Pro nás je důležité, aby ani od nového roku pacienti nepoznali rozdíl a potřebnou péči dostali včas," doplnil hejtman Hašek s tím, že dalším bodem byly informace o provedení analýzy rizik kraje, která navazuje na vládní analýzu.

"Bylo identifikováno 22 typů nebezpečí, a to včetně extrémního dlouhodobého sucha, vysoké teploty nebo vydatných srážek. S výsledky se bezpečnostní rada seznámí v září," sdělil hejtman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hampl: Nechutné výmluvy docenta Tuleji na svou doktorandku

14:17 Senátor Hampl: Nechutné výmluvy docenta Tuleji na svou doktorandku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nominaci Pavla Tuleji na post ministra pro vědu.