Hejtman Krkoška: Svolávám mimořádné jednání předsednictva krajské tripartity

10.11.2023 6:23 | Tisková zpráva

Vzhledem k aktuální krizové situaci ve významných podnicích Moravskoslezského kraje, svolává hejtman Jan Krkoška na pondělí 13. listopadu mimořádné předsednictvo krajské tripartity.

Hejtman Krkoška: Svolávám mimořádné jednání předsednictva krajské tripartity
Foto: archiv MSK
Popisek: Nový moravskoslezský hejtman Jan Krkoška

Včera se hejtman sešel s šéfem Odborových svazů KOVO Romanem Ďurčem, aby se vzájemně informovali o dění v ocelářském průmyslu v regionu. „V prosinci končí platnost kolektivní smlouvy zaměstnanců společnosti Liberty. Ta jim dává ochranu v případě negativního vývoje ve firmě. Je potřeba urychleně uzavřít smlouvu novou,“ upozornil moravskoslezský hejtman Jan Krkoška. „Na našich lidech mi pochopitelně záleží, s vedením společnosti jsem se sešel před třemi týdny, ale informace byly velice kusé,“ doplnil.

Anketa

Je srovnání Petra Fialy s Milošem Jakešem přehnané?

3%
95%
hlasovalo: 22006 lidí

Vedení Moravskoslezského kraje také dlouhodobě apeluje na společnost Liberty, aby komunikovala své budoucí plány a chovala se zodpovědně vůči regionu, ve kterém zaměstnává 5 tisíc lidí. Hejtman s šéfem OS KOVO projednávali také předpokládané nárůsty cen energií, které by dle sdělení Romana Ďurča pro příští roky znamenaly o 650 milionů korun vyšší náklady pro Třinecké Železárny, 600milionový nárůst pro provozy Liberty a až 100 milionů korun výdajů navíc pro Vítkovice Steel.

Hejtman Jan Krkoška předpokládá, že výsledkem mimořádného zasedání předsednictva Tripartity MSK bude výměna konkrétních informací o stávající situaci v podnicích a o plánech do budoucna, případně konkrétní apely na vládu, která by se měla na situaci v Moravskoslezském kraji zaměřit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

8:05 Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k podpoře enviromentální výchovy