Hejtman Řihák: Omezení produkce v EU vede jen k přesunu výroby do jiných částí světa

17.10.2013 12:33

Prezident Miloš Zeman si v Kutné Hoře prohlédl výrobu tabákových produktů.

Hejtman Řihák: Omezení produkce v EU vede jen k přesunu výroby do jiných částí světa
Foto: red
Popisek: Prezident navštívil tabákovou společnost v Kutné Hoře

Druhým městem, které dnes navštívil prezident České republiky Miloš Zeman během své návštěvy ve Středočeském kraji, byla Kutná Hora. Zde si prohlédl provoz společnosti Philip Morris, kde ho přivítal generální ředitel a předseda představenstva firmy András Tövisi. Prezident se po skončení krátké prohlídky setkal se zaměstnanci. Mimo jiné jim řekl, že nedávno jednal v Bruselu s představiteli Evropské komise o nové směrnici, která by měla omezit dostupnost tabákových výrobků. „Veškeré omezování spotřeby vede podle mého názoru jen k pašování cigaret, které budou dražší a budou mít horší kvalitu,“ řekl prezident Miloš Zeman na adresu restriktivních opatření omezujících výrobu a prodej tabákových výrobků.

S názory prezidenta na novou „tabákovou“ směrnici Evropské unie souhlasí i hejtman Středočeského kraje Josef Řihák. „Jakékoliv opatření, kterým omezíme produkci nějakého zboží v Evropě, vede jen k tomu, že se výroba přesune do jiných částí světa. A k nám se pak toto zboží stejně dostane nejčastěji nelegální cestou. Tak, jak jsme tomu byli v případě tabákových výrobků svědky v době, než byly u nás zavedeny kolky,“ míní hejtman. „Tabákový průmysl má v Kutné Hoře velkou tradici a provoz společnosti Philip Morris patří k nejvýznamnějším zaměstnavatelům ve středních Čechách. Velmi výrazně se angažuje též jako mecenáš kulturních a společenských aktivit v regionu. O tom, jakou péči firma věnuje prostředí, ve kterém podniká, svědčí i skutečnost, jak zrekonstruovala historické prostory kláštera v Sedlci,“ dodal na podporu tabákového průmyslu hejtman Josef Řihák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-stredocesky.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Bez války by Fialova vláda přišla o poslední téma

10:14 Schillerová (ANO): Bez války by Fialova vláda přišla o poslední téma

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k antikampani koalice SPOLU.