Hejtman Šimek: Podpora zájmových organizací bude dál pokračovat

06.02.2019 8:39

Uzavření memorand o spolupráci s celkem šesti zájmovými organizacemi schválila Rada Jihomoravského kraje na svém jednání 28. ledna 2019.

Hejtman Šimek: Podpora zájmových organizací bude dál pokračovat
Foto: archiv hejtmana
Popisek: hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek (BPP, zvolen za hnutí ANO)

V letech 2014-2016 byla mezi Jihomoravským krajem a zájmovými organizacemi v Jihomoravském kraji uzavřena memoranda o spolupráci, přičemž platnost a účinnost části z nich skončila k závěru roku 2018. Jihomoravský kraj a příslušné zájmové organizace chtějí i nadále pokračovat ve spolupráci na základě memorand o spolupráci. Krajská rada proto schválila uzavření memorand o spolupráci s těmito subjekty do konce roku 2020. Vzájemná spolupráce bude vycházet ze společných zájmů Jihomoravského kraje a příslušných organizací rozvíjet a podporovat jejich činnost, rozšiřovat pořádané akce a volnočasové aktivity dětí, mládeže i dospělých v Jihomoravském kraji. Předpokládanou součástí vzájemné spolupráce účastníků memoranda je poskytování finanční podpory z rozpočtu kraje k podpoře činnosti zájmových organizací na jižní Moravě.

„Jde konkrétně o memoranda o spolupráci s jednotlivými územními sdruženími Českého zahrádkářského svazu Brno-město, Brno-venkov, Boskovice, Břeclav, Hodonín, Vyškov a Znojmo, Českým svazem chovatelů, Krajským sdružením Jihomoravského kraje, Moravským rybářským svazem, Jihomoravským sdružením pro přírodu a myslivost, Sdružením hasičů Čech, Moravy a Slezska – Krajským sdružením hasičů Jihomoravského kraje a Jihomoravskou krajskou organizací Pionýra. Spolupráce s jednotlivými zastřešujícími organizacemi se v uplynulých letech osvědčila a budeme v ní proto pokračovat,“ zdůraznil hejtman Bohumil Šimek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

14:04 Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k svobodě slova v Evropské unii