Hnutí SPD nepodpoří návrh státního rozpočtu na rok 2016

20.10.2015 16:00

Vláda České republiky předkládá návrh rozpočtu na rok 2016. Navržený rozpočet je předkládán za situace, kdy se ekonomika České republiky vymanila z krize let 2009 až 2014. Došlo k odrazu od dna.

Hnutí SPD nepodpoří návrh státního rozpočtu na rok 2016
Foto: SPD
Popisek: SPD - Svoboda a Přímá Demokracie

Nedošlo ale k žádné ekonomické reformě, ani zásadním ekonomickým změnám. Česká ekonomika reagovala na oživení světové ekonomiky a ekonomiky Evropské unie. Toto oživení je dočasné, neboť je financováno pumpováním nově tištěných peněz do ekonomik USA a EU. Toto oživení bylo v České republice podpořeno masivním znehodnocením české koruny, tedy úspor občanů. Vládní návrh rozpočtu využívá takto dočasně vytvořené příznivé podmínky a přináší schodek rozpočtu ve výši 70 miliard.

Hnacím motorem ekonomiky je falešné dotační hospodářství a naopak efektivita malých firem klesá. Absence skutečné prorůstové politiky, zcela nepřiměřený počet zaměstnanců státní správy a to, že náš stát nešetří a nezefektivňuje své fungování, to jsou zásadní důvody pro náš nesouhlas s tímto návrhem rozpočtu.

Absence snahy o skutečnou reformu finanční a ekonomické správy tohoto státu nás za několik let přivede do situace, kdy nebudeme připravení čelit další krizi.

Počet nových živnostníků v Česku klesá. Loni se jich zaregistrovalo 62 tisíc, což je nejméně za uplynulých devět let.

Podnikatelům v Česku a na Moravě se nevyplatí mít zaměstnance, živnostníkům se nevyplatí podnikat. Takový stav věcí nelze udržet, náš kolosální dluh nesníží nový schodek státního rozpočtu ve výši 70 miliard korun a k jeho splácení nám nepomůže ani přebujelá státní správa, ani přijímání nelegálních imigrantů. Kvůli takovým rozpočtům, který teď navrhuje naše současná vláda, se tento dluh stává prostě nesplatitelným.

Tomio Okamura – předseda SPD 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Nebojte, plastová občanka bude vždy platit dál až do zániku vesmíru

6:16 Ministr Bartoš: Nebojte, plastová občanka bude vždy platit dál až do zániku vesmíru

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k digitalizaci.