Houška (KDU-ČSL): Zamyšlení nad 100. výročím vzniku republiky

16.10.2018 20:01

Slavíme 100 let vzniku naší republiky. Připomínáme si celou řadu historických mezníků a událostí, které v nás vzbudily vzpomínky na vyprávění našich dědů a babiček. V každé takové vzpomínce je patřičná nostalgie a dávka hrdosti nad tím, co náš národ dokázal.

Houška (KDU-ČSL): Zamyšlení nad 100. výročím vzniku republiky
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

I v chudých poměrech naši předkové dokázali vychovat děti a předat jim les a pole v lepším stavu, než je přebírali. Často dokázali přinést i oběť nejvyšší – to připomínají pomníky padlých v obou světových válkách, které stojí téměř v každé obci. To, že dnes žijeme v míru a v dostatečném materiálním zajištění, je zásluha obětavosti našich předků.

Díky ním jsou pro nás pravdivá slova naší hymny„a to je ta krásná země, země česká, domov můj“. Přeji nám všem a hlavně mladší generaci, aby dokázala být hrdá na svou zemi, aby naší vlajku používala častěji než jen při zápasech hokejové reprezentace a hlavně, aby byla ochotná případných obětí v zájmu budoucnosti našeho národa.

Ing. Miroslav Houška, zastupitel Kraje Vysočina (KDU-ČSL)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farský (STAN): Prosté říkání NE na jakýkoliv složitý problém dnešního světa nic nevyřeší

8:14 Farský (STAN): Prosté říkání NE na jakýkoliv složitý problém dnešního světa nic nevyřeší

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k politice SPD.