Javůrek (Svobodní): Nemějte strach z propadlého hlasu

19.10.2017 11:59

Nabízíme osm jasných důvodů, proč se nemáte bát propadnutého hlasu a nabízíme jednoduchý recept na to, aby váš hlas nepropadnul. Udělejte přesný opak toho, co vám radí velké strany a dejte hlas Svobodným. Velkým to nijak neublíží, ale Svobodné to dostane do Sněmovny.

Javůrek (Svobodní): Nemějte strach z propadlého hlasu
Foto: Svobodní
Popisek: Svobodní, logo.

Volby jsou za dveřmi a opět tu jsou statisíce voličů, kteří se bojí „propadlého hlasu“. Obrovská masa voličů, která by mohla do Poslanecké sněmovny dostat bez problémů jakoukoli stranu by chtěla, stačí, aby se toho propadlého hlasu přestala bát.

Částečně tomu rozumím. Člověk je raději, když jeho volba je ta vítězná. Ale jak moc je racionální a výhodné jenom kvůli tomu strachu z prohry volit někoho jiného? Podle mě to příliš racionální není a zde shrnuji zásadní argumenty, proč se strachem z propadlého hlasu neřídit.

Lidé, kteří volí velkou stranu ze strachu z propadlého hlasu, ji přinesou maximálně pár poslanců. Nic, co by nějak zásadně změnilo politickou situaci, nic, co by ji dostalo do vedení, aby mohla sestavovat vládu, nic, co zachrání pravici. Ty strany mají své místo jisté i bez vašeho hlasu, tudíž můžete bezpečně volit jinou stranu.

Volbou Svobodných při překročení 5% hranice by to přineslo rovnou nějakých 6-12 poslanců, možnost prezentovat své myšlenky a návrhy, obrovský prostor v médiích, šanci se ukázat i dalším voličům a možnost prosadit některé body z našeho programu.

Strach z propadlého hlasu šíří velké strany. Proč asi? Samozřejmě chtějí co nejvíce hlasů pro sebe. Nic více v tom není. Není to žádná šlechetná snaha o silnou pravici nebo něco takového.

Žádné hlasy se nepřerozdělují, nedostávají je velké strany. Pokud vám někdo tvrdí, že ano, tak lže. Strana dostane přesně tolik hlasů, kolik voličů ji volilo.

Předvolení průzkumy nás dlouhodobé podhodnocují, což se ukázalo například ve volbách do Evropského parlamentu v roce 2014. Svobodní mají tedy jisté více voličů, než kolik prezentují průzkumy.

Volit Svobodné bude několik procent lidí, kteří kašlou na strach z propadnutého hlasu. Pokud se bojíte propadnutého hlasu, měli byste se bát o hlasy těchto lidí, aby nepropadly. A volit s nimi, aby se tak nestalo.

Kdyby Svobodné volili všichni ti, kteří by Svobodné chtěli volit, ale bojí se propadnutého hlasu, s přehledem by se Svobodní dostali do Sněmovny v každých volbách a mohli by mít bez problémů dvouciferný výsledek.

Jakmile voliči dostanou Svobodné do Sněmovny, už žádný hlas pro ně nepropadne. Žádný, všechny budou plně využity, nejen ten Váš jeden, ale i hlasy dalších několik stovek tisíc lidí.

Osobně nechápu, proč má strach z propadlého hlasu takový negativní efekt na voliče. Představoval bych si, že by měl být přesně opačný. Mělo by to aktivizovat voliče, aby se semknuli a společně svými hlasy dostali Svobodné do Sněmovny jednou provždy.

Martin Javůrek,
člen Svobodných a kandidát ve Středočeském kraji

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…