Jirsa (ODS): Odzbrojit Evropany a nechat vyzbrojené teroristy?

20.04.2016 16:15

Projev na 22. schůzi Senátu 20. dubna 2016 k Balíčku opatření ke kontrole nabývání a držení zbraní a proti nedovolenému obchodu se střelnými zbraněmi a výbušninami:

Jirsa (ODS): Odzbrojit Evropany a nechat vyzbrojené teroristy?
Foto: ods.cz
Popisek: Senátor za ODS Tomáš Jirsa

Ten návrh pro mě ilustruje prostě bezradnost a určitou velkou neschopnost Evropské komise a vedení v Bruselu, které si prostě neumí poradit s migrační krizí, a navrhuje věci, které jdou úplně proti smyslu. Naopak odzbrojit Evropany a nechat prostě vyzbrojené teroristy.

Já bych využil přítomnosti pana ministra Chovance, musím říct, že nemám žádnou výtku k jeho výkonu funkce v oblasti řešení migrační krize, ale poukázal bych na to, že teď Evropská komise říká, jak funguje dohoda s Tureckem, jak jsou omezeni migranti. Proboha, žádná dohoda s Tureckem přece nefunguje. Prostě funguje plot na makedonských hranicích.

Už si to ti migranti mezi sebou řekli, kterých je tam 50 tisíc za plotem, že to nefunguje. Takže prostě dobré ploty dělají dobré přátele. Ale nefunguje dohoda s Tureckem a za katastrofu bych považoval jim dát bezvízový styk.

Ale to je jenom tak, že musíme být teď extrémně opatrní na to, co jde z Bruselu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kovářík (ODS): Praha obdržela od státu finance na provoz služeb dětských skupin

22:01 Kovářík (ODS): Praha obdržela od státu finance na provoz služeb dětských skupin

Ministerstvo práce a sociálních věcí poskytlo hlavnímu městu Praze 30,3 milionů korun na fungování s…