Jurka (ODS): Dětské dopravní hřiště budou využívat i mateřské školy

23.07.2020 11:30

První etapa předloni, druhá pak skončila na konci minulého roku. Modernizace zázemí Dětského dopravního hřiště ve Vyškově má nejpodstatnější díl úspěšně za sebou.

Jurka (ODS): Dětské dopravní hřiště budou využívat i mateřské školy
Foto: ODS
Popisek: ODS

Dřevěná stavba neměla žádnou tepelnou odolnost, podlaha byla nerovná, do objektu zatékalo. Po demolici ji nahradil systém montovaných buněk včetně napojení na inženýrské sítě.

Loňská druhá etapa spočívala v osazení kontejnerové sestavy pěti kusů buněk. Dvě z nich nově slouží jako skladovací prostory pro uložení kol nebo lavi ček, další dvě potěší coby herna pro děti z mateřských škol. Zbývající buňka poslouží jako sociální zařízení. „Výstavbou nového moderního zázemí pro dopravní hřiště zlepšujeme podmínky pro výuku dopravní výchovy školáků, což je pro nás podstatné. Těší nás rovněž nová možnost využití dopravního hřiště i pro mateřské školy. Stejně tak se vyplatilo zažádat o poskytnutí dotace z rozpočtu Jihomoravského kraje. Krajští zastupitelé nakonec v loňském roce schválili významnou podporu ve výši 800 tisíc korun,“ ocenil starosta Vyškova Karel Jurka.

Práce na druhé etapě, stejně jako na první, zajistila WAGNER stavební, spol. s r. o., cena za ni se vyšplhala na 1 milion a 490 tisíc korun.

Zásahy tím ovšem nekončí. V plánu je rovněž investice do samotného hřiště. Na programu jsou terénní úpravy. „Předtím ovšem chceme opět jednat s krajem o možné podpoře, to nám napoví o rozsahu investice. V plánu je srovnání terénu, zastaralé jsou rovněž semafory, takže i tady zvažujeme modernizaci,“ informoval místostarosta města Roman Celý s tím, že úpravy by znovu proběhly tak, aby co nejméně zasahovaly do provozu. Otazníkem ovšem zůstává, kdy to bude. „Uvidíme, jak budou v rámci úsporných opatření vypadat následující měsíce,“ připomněl místostarosta Celý.

Dřevěná stavba, která šla k zemi, pocházela z konce sedmdesátých let. Od té doby se dočkala jen menších investic. V areálu probíhá v dopoledních hodinách dopravní výchova pro školáky i různé soutěže, v odpoledních akce pro veřejnost, v létě pak například příměstské tábory. Vlastníkem je město, provoz zajišťuje od roku 2009 Maják - středisko volného času Vyškov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

8:05 Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k podpoře enviromentální výchovy