KONS, KČ a SMS: Spolupráce má potenciál oslovit všechny konzervativně orientované voliče

11.02.2019 9:52

Koruna Česká (Monarchistická strana Čech, Moravy a Slezska), Konzervativní strana a Sdružení pro Místní Správu se rozhodly jednat o podpoře programu KDU-ČSL pro volby do Evropského parlamentu a o nominaci svých zástupců na kandidátku KDU-ČSL pro tyto volby.

KONS, KČ a SMS: Spolupráce má potenciál oslovit všechny konzervativně orientované voliče
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zasedací sál Evropského parlamentu

Konzervativní strana, Koruna Česká (monarchistická strana Čech, Moravy a Slezska) a Sdružení pro Místní Správu (společně dále jen „Prohlašující strany“), které se hlásí k tradičním hodnotám, odkazu antiky, křesťanství a judaismu, pokládají zmíněné konzervativní principy za základ, k němuž je nezbytné vrátit současnou spolupráci Evropských států.

Prohlašující strany oceňují, že se Křesťanská a demokratická unie - Československá strana lidová v letošních volbách do Evropského parlamentu zřetelně přihlásila ke konzervativní programové orientaci a nutnosti prosazování těchto hodnot v rámci Evropské unie.

Proto se Prohlašující strany rozhodly jednat o podpoře programu KDU-ČSL pro volby do EP poskytnutím připomínek svých expertů a dále navrhnout posílení její kandidátky nominací:

- Mgr. Niny Novákové – bývalé poslankyně PČR, aktuálně předsedkyně rady Středoevropské inspirace (http://cze.ceinspiration.eu/) - společná nominace za KONS, Monarchiste.cz a SMS;

- Zdeňky Rybové – místopředsedkyně Hnutí Pro život ČR, nominována za KONS (http://www.konzervativnistrana.cz/);

- JUDr. Petra Krátkého – právního experta na oblast regulace finančních institucí, místopředsedy Koruny České, nominován za Monarchiste.cz (https://www.korunaceska.cz/);

- Mgr. Lukáše Vermacha, Ph.D. – matematika, konzultanta v oblasti IT a teorie rizika, nominován za SMS (http://www.sms3000.cz/).

Prohlašující strany očekávají, že popsaný projekt politické spolupráce má potenciál oslovit všechny konzervativně orientované voliče, kteří chápou nutnost návratu Evropy k jejím hodnotovým východiskům a kteří současně vnímají potřebu aktivní role našich zástupců v tomto procesu.

Prohlašující strany věří, že budou v brzké době moci oznámit dosažení konečné programové i personální dohody o volební spolupráci.

Za politickou stranu: Konzervativní strana
RNDr. Jan Kubalčík, Ph.D. – předseda a Mgr. Ing. Michal Struha – místopředseda

Za politickou stranu: Koruna Česká (monarchistická strana Čech, Moravy a Slezska)
RNDr. Radim Špaček – předseda a JUDr. Petr Krátký – místopředseda

Za politickou stranu: Sdružení pro Místní Správu
Ing. Pavel Vermach, Ph.D. – předseda

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Ostudou ČR je ministr pro evropské záležitosti Dvořák, ne nepřijetí eura

20:18 Okamura (SPD): Ostudou ČR je ministr pro evropské záležitosti Dvořák, ne nepřijetí eura

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům ministra pro evropské záležitosti Dvořáka o…